پرسونای مشتری

طراحی پرسونای مشتری یکی از ضروری ترین و اساسی ترین کارها برای شروع کسب و کار است. فرقی نمی کند بخواهید با طراحی سایت، کسب و کار خود را شروع کنید یا آن را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام پیش ببرید. در هر صورت باید بدانید محصول یا خدمات خود را برای چه کسی، چگونه و در چه زمانی معرفی کنید.

برای طراحی پرسونا، راهکارهای بسیاری وجود دارد. اغلب توصیه می شود در ابتدای راه اندازی کسب و کار سعی کنید روی تعداد محدودی از پرسوناها تمرکز داشته باشد. اما برای طراحی این پرسوناها چه باید کنید؟!
در این بخش همراه ما باشید تا 10 مرحله برای طراحی پرسونا را با یکدیگر مرور کنیم.

10 مرحله برای طراحی پرسونای مشتری

این که چطور پرسونا را طراحی کنید، می تواند روی داستان برند شما هم تاثیر بگذارد. چرا که تولید محتوا و معرفی محصول و خدمات خود را برای گروهی خاص از افراد بهینه می کنید. بنابراین اهمیت دارد که پرسونا چگونه طراحی شود.
10 مرحله طراحی پرسونا را می توان در 4 قسمت اصلی قرار داد:
• جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها (مراحل 1 و 2)
• توصیفات مربوط به پرسونا (مراحل 4 و 5 )
• سناریوها برای تجزیه و تحلیل مسئله و توسعه ایده (مراحل 6 و 9)
• پذیرش در سازمان و مشارکت تیم طراحی (مراحل 3، 7، 8 و 10)

بیشتر بخوانید
پرسونا چیست؟ | 4 دیدگاه مختلف برای طراحی پرسونای مشتری

این 10 مرحله یک راهکار ایده آل برای طراحی پرسونای مشتری در اختیار شما قرار می دهند. اما باید در نظر داشته باشید که در برخی از پروژه ها امکان گنجاندن هر 10 مرحله وجود ندارد. پس آنها را مطابق کسب و کار خود بهینه کنید. در ادامه به سراغ بررسی هر یک از این مراحل می رویم.

1. داده ها را جمع آوری کنید

تحقیقات با کیفیت از بازار و نیازهای مخاطبان، بهترین ایده ها را برای طراحی پرسونای مشتریان در اختیار شما می گذارد. پس تا جای ممکن اطلاعات را درباره کاربران واقعی جمع کنید. مرحله تحقیق همیشه اولین مرحله است که به آن مرحله همدردی با مخاطب هم می توان گفت.

2. یک فرضیه بسازید

مقاله مرتبط: پرسونا چیست؟ | 4 دیدگاه مختلف برای طراحی پرسونای مشتری

با توجه به تحقیقات، یک دید کلی درباره کاربران به دست آورده اید. در این مرحله باید این داده ها را تجزیه و تحلیل کنید و به کمک نمودارهای میله ای یا دیگر ابزارها، کاربران متفاوت را از یکدیگر جدا کنید.

3. همه این فرضیه را می پذیرند؟

تایید یا رد فرضیه اول به تفاوت بین کاربران شما اشاره دارد. زمانی که فرضیه خود را ساختید باید آن را با سایر شرکت کنندگان در پروژه یا تیم طراحی پرسونای مشتری خود در میان بگذارید. فرضیه باید مطابق با دانشی که به دست آورده اید ساخته شود و مورد پذیرش قرار گیرد.

4. یک عدد تعیین کنید

در این بخش باید در مورد تعداد نهایی پرسوناها تصمیم بگیرید. سعی نکنید در شروع کسب و کار، تعداد زیادی پرسونا داشته باشید که کارتان سخت شود. هر تعداد پرسونا که داشته باشید یک پرسونا به عنوان کانون اصلی خدمات یا محصولات شما وجود دارد که بهتر است فعالیت‌تان را با مانور دادن روی این شخصیت آغاز کنید.

بیشتر بخوانید
تعریف تجارت الکترونیکی و بررسی آن از دیدگاه های مختلف

5. پرسوناها را توصیف کنید

هدف از طراحی پرسونای مشتری این است که بتوانید راه حل ها، محصولات و خدمات‌تان را بر اساس نیازها و اهداف کاربران خود توسعه دهید. شخصیت ها را به گونه ای توصیف کنید که درک و همدلی کافی برای پذیرش آنها وجود داشته باشد.
• شما باید جزئیاتی راجع به تحصیلات پرسونا، سبک زندگی، علایق، ارزش ها، اهداف، نیازها، محدودیت ها، تمایلات، نگرش ها و الگوهای رفتاری او داشته باشید.
• چند جزئیات شخصی تخیلی اضافه کنید تا شخصیت به یک شخصیت واقعی تبدیل شود.

• برای هر یک از شخصیت های خود یک اسم بگذارید.
• برای هر شخص 1-2 صفحه توصیفات ایجاد کنید.

6. شرایط یا سناریوها را برای پرسونای مشتری خود آماده کنید

برای این کار شما باید تعدادی شرایط خاص توصیف کنید که می تواند باعث استفاده از محصول یا خدمات شود. در واقع موقعیت ها، اساس یک سناریو هستند. شما می توانید با ایجاد سناریوهایی که در نقش یک کاربر وجود دارد، به هر یک از پرسوناهای خود زندگی دهید. سناریوها معمولا با قرار دادن پرسونا در یک زمینه خاص با مشکلی که می خواهند حل کنند، شروع می شود.

7. از سازمان یا تیم خود پذیرش بگیرید

برای طراحی پرسونا باید افراد مختلف سازمان یا تیم فروش شما درگیر باشند. در واقع این اعضا در توسعه پرسوناها نقش پر رنگی دارند و لازم است که پرسوناها را درک کرده و بپذیرند. برای این کار یا می توانید از افراد تیم خود نظرخواهی کنید یا این که اجازه دهید در روند طراحی پرسونای مشتری شما را همراهی کنند.

بیشتر بخوانید
اصول SERP برای طراحی استراتژی محتوا

8. اطلاعات مربوط به پرسوناها را توزیع کنید

برای این که سازمان شما در جهت تولید محتوا و معرفی محصولات برای پرسونای مشخصی حرکت کند، باید اطلاعات مربوط به پرسونا را در اختیار تمام افراد تیم خود قرار دهید. این موضوع را برای کارمندان جدید و شرکای خارجی نیز در نظر داشته باشید.

9. سناریوها را تهیه کنید

طراحی پرسونای مشتری به خودی خود هیچ ارزشی ندارد. در واقع باید این پرسوناها بخشی از سناریو شما باشند تا ارزشمند تلقی شوند. به عنوان مثال سناریویی که مشخص می کند پرسونای x از محصول آینده شما چطور استفاده می کند.

10. به روز رسانی های مداوم را انجام دهید

مرحله آخر، آینده زندگی پرسونای شماست. پس باید به طور منظم در توصیفات مربوط به خود تجدید نظر کنید. اطلاعات جدیدی که به دست می آورید یا جنبه های جدید کسب و کار، می تواند روی توصیف پرسونا تاثیر بگذارد. گاهی لازم است پرسوناها را تغییر دهید؛ برخی از آنها را حذف کنید و پرسوناهای جدید اضافه کنید.

مثالی از طراحی پرسونای مشتری

در آخر می خواهیم یک مثال از شخصیت سازی را در کنار هم مرور کنیم تا متوجه شوید اطلاعاتی که به آنها اهمیت نمی دهید، در طراحی محصولات شما تاثیر می گذارند.

حقایق مربوط به پرسونا

کریستی در یک آپارتمان کوچک در تورنتو کانادا زندگی می کند. او 23 ساله، مجرد و دانشجوی مردم نگاری است و در وقت آزاد خود به عنوان پیشخدمت کار می کند.

منافع و ارزش های کریستی

کریستی عاشق سفر کردن و تجربه فرهنگ های جدید است. شب ها بیرون از خانه در کافه کتاب می خواند یا با گروه کوچک دوستان خود تفریح می کند. او به ظاهر و مد اهمیت چندانی نمی دهد و انگیزه ها برای کریستی مهم تر هستند.

بیشتر بخوانید
پورتال ها، شرکت های نرم افزاری و آثار رفع تحریم ها بر آن ها

استفاده از گجت های الکترونیک

کریستی مطالعه با گجت های الکترونیک مثل مک بوک و آی پد را ترجیح می دهد. همچنین از این ابزارها برای تحقیقات خود استفاده می کند. کریستی با مک بوک خود موسیقی گوش می دهد و فیلم های آنلاین هم تماشا می کند.
شما می توانید اطلاعاتی در رابطه با یک روز معمولی کریستی هم داشته باشید. البته فراموش نکنید که این شخصیت ها مثل کریستی واقعی نیستند. پرسونای مشتری بر اساس تحقیقات شما ایجاد می شود و به شما کمک می کند تا کاربری را که برایش محصول، خدمات یا محتوا تهیه می کنید، بهتر بشناسید و او را درک کنید.
برای طراحی شخصیت ها می توانید از منابع مختلف و کهن الگوها هم کمک بگیرید. مهم این است که این درک متقابل باعث طراحی بهترین استراتژی ها در کسب و کار شما شود.

منبع:
https://www.interaction-design.org

خدمات سئو

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه سئو، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

سئو