اشتباه طراحی تجربه کاربری

با وجود پیشرفت هایی که در دانش طراحی سایت و تجربه کاربری اتفاق افتاده و خدمات مختلفی که برای این کار ایجاد شده است، کاربران انتظار دارند یک وب سایت با رابط کاربری سریع، بی نقص و زیبا طراحی شود. با این حال هنوز هم انواع اشتباه طراحی تجربه کاربری وجود دارد که گریبان طراحان سایت را می گیرد. اشتباهاتی مثل سرعت پایین بارگیری صفحات، پیوندهای مخرب، واکنش با تاخیر دکمه های طراحی شده و مواردی از این قبیل که باعث می شود ترافیک ورودی به وب سایت به شدت کاهش پیدا کند.
از طرف دیگر رقبای قدرتمندی برای هر کسب و کار نوپایی وجود دارد که با طراحی سایت حرفه ای، جایی برای کوچک ترین خطاها هم نگذاشته اند. به همین دلیل بیشتر طراحان امروزی تمرکز ویژه ای روی رابط کاربری و تجربه کاربری دارند.

در این بخش می خواهیم 10 اشتباه رایج در طراحی تجربه کاربری را کنار هم مرور کنیم تا بتوانید با رقبای بزرگ رقابت داشته باشید. کافی است این 10 اشتباه را مرتکب نشوید.

بیشتر بخوانید
نقش رنگها در طراحي سايت

اولین اشتباه طراحی تجربه کاربری: سایت دسکتاپ یا تلفن همراه؟

در هر حوزه ای هم که فعالیت داشته باشید و مخاطبان شما از هر دسته ای هم که باشند، تعداد زیادی از آنها با استفاده از گوشی تلفن همراه، کارهای روزانه خود را انجام می دهند. گشت و گذار در دنیای وب با لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی تقریبا در حال منسوخ شدن است؛ پس اگر وب سایت فقط با نسخه دسکتاپ طراحی شود، شکست بزرگی خواهد بود. چرا که 60 درصد از بازدیدهای موبایلی را به راحتی از دست می دهید.

دومین اشتباه طراحی تجربه کاربری: حوصله مخاطب را سر ببرید!

مقاله مرتبط: 7 فاکتور مهم برای طراحی UX فوق العاده

یکی از مهم ترین نکاتی که در سال 2021 و سال های پیش رو باید در نظر داشته باشید، مقدار محتوایی است که در وب سایت خود قرار می دهید. کم حوصله بودن مخاطبان امروزی را شاید بتوان نتیجه دسترسی سریع به منابع داده دانست. با این وجود این کم حوصلگی وجود دارد و سال به سال بیشتر هم می شود. یعنی مخاطب می خواهد مستقیم و بدون حاشیه به سراغ اصل مطلب (برطرف کردن نیاز خود) برود. پس این که محتواهای متنی طولانی منتشر کرده یا عکس ها و ویدیوهای بی ربط را بارگذاری کنید، می تواند یک شکست بزرگ در عصر جدید باشد.

سومین اشتباه طراحی تجربه کاربری: عدم وجود چت آنلاین

چت آنلاین قابلیتی است که چند سالی می شود مهمان وب سایت های مختلف شده است. جالب است بدانید این قابلیت هم با توجه به رفتارهای نسل جدید و جوان طراحی شده است. نسل جوان علاقه ای به تماس تلفنی و منتظر ماندن پشت خط تلفن ندارد. چت آنلاین یا ارسال تیکت در وب سایت به او اجازه می دهد خیلی سریع سوال خود را بپرسد و تا جواب دادن پشتیبانی به سراغ سایر کارهایش برود. فراموش نکنید که چت آنلاین در سال های پیش رو یک برد واقعی است.

بیشتر بخوانید
رهنمودهای عمومی در طراحی صفحه های وب سایت سازمانهای دولتی

چهارمین اشتباه: زیبا و باهوش یا روشن و کوتاه؟!

پیام های اصلی که در بخش های مختلف وب سایت قرار می گیرند، اهمیت زیادی دارند. معمولا افراد تصور می کنند اگر این پیام ها آنها را زیبا و باهوش نشان دهند، بهتر نتیجه می گیرند. در حالی که پیام های روشن و کوتاه که مستقیم مفهوم را به مخاطب منتقل می کنند می توانند نتایج بهتری برای وب سایت و کسب و کار شما داشته باشند.

پنجمین اشتباه: راهنمایی برای مخاطب نگذارید

کسب و کارها معمولا دوست دارند وب سایت‌شان را با متن، مقاله، شرح محصول و مواردی از این قبیل پر کنند. این موارد به عنوان اطلاعات پشتیبانی کننده از تجارت مفید هستند. اما آیا شما کالا یا خدماتی را می فروشید؟ اگر پاسخ مثبت است، واقعا آن را بفروشید تا درگیر پنجمین اشتباه طراحی تجربه کاربری نشوید.

یعنی به طور خلاصه ویژگی ها، مزایا و توضیحات محصول را ارائه دهید و مخاطب را برای خواندن اطلاعات بیشتر به بخش پایین تر راهنمایی کنید.

اشتباه ششم: مخاطب را با پاپ آپ ها بمباران کنید!

یکی از اشتباهاتی که در وب سایت های مختلف دیده می شود، پنجره های پاپ آپ یا اعلانی است که در زمان درست ظاهر نمی شوند. پاپ آپ هایی که با ورود کاربر به وب سایت ظاهر می شوند، می توانند تجربه کاربری را ضعیف کنند. بسیاری از وب سایت ها از این پنجره ها در زمان خروج کاربر استفاده می کنند که مفیدتر است.

اشتباه هفتم: هر چه پیش آید خوش آید!

رایج ترین اشتباه طراحی تجربه کاربری را می توان عناصر و المان های نامتناسب یا حتی متناقضی دانست که تعداد آنها در وب سایت ها اصلا هم کم نیست! طراحی های اتفاقی و چیدمان های بدون نظم و احساسی، نمی توانند موجب موفقیت یک وب سایت و یک تجارت شوند. رنگ ها، سبک طراحی، فونت ها، متن، جلوه های شناور و هر چیزی که در وب سایت به کار رفته، نباید تصادفی به نظر برسد.

بیشتر بخوانید
راهبری و مدیریت وب سایت ها و پورتال ها

اشتباه هشتم: صفحات بدون هدف در وب سایت

هر صفحه ای که در وب سایت طراحی می کنید باید یک سفر در نظر گرفته شود و در آخر برای قدم بعدی و شروع سفر بعدی مخاطب، پیشنهادی داشته باشد. این طور بگوییم که قرار نیست کاربر بعد از پیمایش یک صفحه از وب سایت شما، رها شود. بلکه باید گام بعدی را شما برای او مشخص کنید و برای آن برنامه داشته باشید. پس تمام صفحات شما باید یک دعوت به اقدام (CTA) مناسب داشته باشد تا درگیر اشتباه طراحی تجربه کاربری نشوید.

اشتباه نهم: فراخوان ها را در جای درستی قرار ندهید

زمانی که دکمه های مختلفی در وب سایت خود طراحی می کنید باید نسبت به موقعیت آنها و فاصله ای که با سایر عناصر طراحی دارند، توجه داشته باشید. یک فراخوان مناسب، مخاطب را از بالای سایت به پایین نمی کشد! اگر می خواهید تجربه کاربری وب سایت ارتقا پیدا کند باید دکمه های مربوط به فراخوان، چه ثبت نام باشد چه خرید، در بخش مناسب و کاملا در دسترس کاربر قرار بگیرند. در غیر این صورت احتمال استفاده از آنها کمتر خواهد شد.

اشتباه دهم: بازاریابی بصری بیش از اندازه

حتما شما هم در رابطه با تاثیر بیشتر تصویر نسبت به متن، چیزهایی شنیده اید. بازاریابی بصری به کمک عکس و ویدیو واقعا قدرتمند است، اما باید توجه کنید که فایل هایی با حجم بالا می توانند بارگیری صفحات شما را کند کنند و این یعنی اشتباه طراحی تجربه کاربری. اگر از تصاویر برای تاثیر بیشتر محتوای خود استفاده می کنید، باید حتما آنها را بهینه کرده و حجم فایل های بصری خود را کاهش دهید. علاوه بر این قرار نیست محتوای بصری صفحات شما بیش از اندازه باشد.

بیشتر بخوانید
راه اندازی و طراحی سایت های اینترنتی و اصول آن

منبع:
https://thenextweb.com

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت