سئو جزء جدایی ناپذیر از دنیای اینترنت و کسب و کارهای فعال در این بستر است. برای این که وب سایت و کسب و کار شما دیده شود، باید برای موتورهای جستجوگر بهینه باشید. به همین دلیل ابزارهای مختلفی طراحی شدند که این کار را انجام می دهند؛ اما گوگل به عنوان بزرگ ترین موتور جستجوگر لیستی از ابزارهای بهینه سازی مخصوص خود را طراحی کرده و آنها را به صورت رایگان در اختیار صاحبین کسب و کارهای اینترنتی قرار داده است.

ابزارهای سئو گوگل این موتور جستجوگر را بهتر از هر ابزار دیگری می شناسند. پس با استفاده از آنها می توانید کاملا بهینه رفتار کنید.
در این بخش به لیستی از ابزارهای بهینه سازی گوگل می پردازیم و به صورت جزئی با هریک از آنها آشنا می شویم.

1. گوگل سرچ کنسول (GSC) از معروف ترین ابزارهای سئو گوگل

اولین ابزاری که برای بررسی ایندکس بودن سایت، عملکرد، ترافیک ارگانیک، مسائل امنیتی، تجربه کاربری و خیلی از موارد دیگر باید به سراغ آن بروید، GSC است.
این ابزار امکانات مختلفی را برای صاحبان کسب و کارهای اینترنتی فراهم کرده است تا تعداد کلیک ها، ترافیک ورودی به سایت، CTRها، وضعیت کلمات کلیدی و موارد دیگر را بررسی کنند. با این کنسول امکان بررسی سئو فنی سایت هم فراهم خواهد بود.

بیشتر بخوانید
تله کلیک یا Clickbait چیست؟

GSC یک دنیای بزرگ از امکانات مختلف است که هر چه برای بهینه سازی وب سایت نیاز داشته باشید را در دل خود جای داده است. به همین دلیل در ادامه لیست ابزارهای سئو گوگل به آنها اشاره می کنیم.

2. ابزار Insights در گوگل سرچ کنسول

Google Search Console Insights یکی از ابزارهای جدید سئو در گوگل است. این ابزار به شما امکان می دهد نحوه عملکرد محتوای وب سایت خود را در جستجو بهتر درک کنید.
در واقع شما می توانید اینسایت را با گوگل آنالیتیکس وب سایت خود یکپارچه کنید تا به بینش های عمیق تری از پیشبرد و حرکت تجارت خود دست پیدا کنید.

به عنوان مثال اطلاعاتی مثل مرور کلی سایت در 28 روز گذشته (تعداد بازدید صفحه و متوسط مدت زمان مشاهده صفحه)، اطلاعات مربوط به محتوای جدید، محبوب ترین محتوا، نحوه یافتن سایت توسط کاربران و موارد دیگر با این ابزار در اختیار شما قرار می گیرد.

3. ابزار Test My Site

Test My Site یکی از ابزارهای سئو گوگل برای بررسی سرعت بارگیری وب سایت در نسخه موبایل است. بعد از ارزیابی سرعت بارگیری سایت، Test My Site پیشنهادات و توضیحاتی را در مورد اینکه چگونه بهبود سرعت نسخه موبایلی می تواند روی نرخ تبدیل و تجربه کاربری تاثیر بگذارد، به شما ارائه می دهد.

این ابزار 3 سطح برای دسته بندی وب سایت ها دارد که شامل خوب، نیاز به بهبود و ضعیف است و شما می توانید با دنبال کردن پیشنهادهای آن، سرعت بارگیری نسخه موبایلی وب سایت خود را ارتقا بدهید.

بیشتر بخوانید
8 نکته مهم برای سئوی سایت جوملا

4. گزارش GSC از هسته حیاتی وب (Core Web Vitals)

یکی از ابزارهای سئو گوگل مربوط به گزارش هایی است که گوگل سرچ کنسول از هسته حیاتی وب به شما می دهد. Core Web Vitals مجموعه ای از معیارهاست که عملکرد وب سایت در دنیای واقعی و وضعیت تجربه کاربری را به شما نشان می دهد.

به کمک این بخش در گوگل سرچ کنسول می توانید گروهی از صفحات وب سایت که مشکلات مشابهی دارند را شناسایی کنید. این ابزار هم نسخه دسکتاپی و هم نسخه موبایلی وب سایت شما را ارزیابی می کند.

5. ابزار GSC Mobile Usability

این ابزار گزارش هایی که مربوط به عملکرد نسخه موبایلی وب سایت شما باشد را ارائه می دهد. در واقع این ابزار قابلیت استفاده از نسخه موبایلی برای کاربران را زیر نظر می گیرد و هر مشکلی که در این نسخه از وب سایت شما وجود داشته باشد را گزارش می دهد.

این گزارشات از مشکلات مربوط به متنی که قابل خواندن نباشد گرفته تا عناصر نزدیک به هم و غیر قابل کلیک را شامل می شود. مشابه گزارش Core Web Vitals، گزارش قابلیت استفاده از نسخه موبایلی به شما امکان می دهد گروهی از URLهای دارای مشکل مشابه را شناسایی کنید.

6. ابزار GSC Security برای گزارش مسائل امنیتی

یکی از مهم ترین ابزارهای سئو گوگل که به شما در سئو فنی و وضعیت سلامت وب سایت کمک می کند، GSC Security است. این ابزار هر گونه نشانه هک شدن سایت را رصد کرده و هر گونه رفتار یا اقدام مشکوک در سایت را به شما گزارش می دهد.

بیشتر بخوانید
بررسی نقاط مثبت و منفی سئو وب سایت تلوبیون

به عنوان مثال اگر وب سایت شما در معرض حملات فیشینگ قرار گرفته باشد یا بدافزاری ناخواسته را نصب کرده باشید، به کمک این ابزار می توانید خیلی سریع آنها را شناسایی کنید.

7. ابزار GSC Links برای بررسی پیوندها

یکی از بخش ها و ابزارهای گوگل سرچ کنسول، بررسی لینک ها یا پیوندهایی است که وب سایت شما از آنها استفاده کرده یا بک لینک هایی که دریافت کرده اید.

این ابزار می تواند تعداد کل پیوندهای خارجی، سایت های لینک دهنده برتر و متون پیونده دهنده با عملکرد عالی را به شما نشان دهد.
علاوه بر این پیوندهای داخلی سایت شما را نیز تجزیه و تحلیل می کند تا داده های دقیق تری از وضعیت پیوندهای خود داشته باشید.

8. ابزار Google Disavow

Google Disavow هم یکی از ابزارهای سئو گوگل و مربوط به گوگل سرچ کنسول است. با این حال برای دسترسی به آن نمی توانید از طریق GSC وارد آن شوید؛ باید آن را جستجو کنید.

ابزار Google Disavow به شما اجازه می دهد تا پیوندهای بی ارزش یا اسپم را تشخیص دهید. همان طور که می دانید یکی از معیارهایی که می تواند رتبه بندی سایت را تحت تاثیر قرار دهد، پیوندهای بی ارزش به سایت است که اگر مقدار آنها زیاد شود حتی دچار جریمه های گوگل می شوید.
حواستان باشد که از این ابزار فقط برای رد کردن پیوندهایی که خودتان به منظور ارتقای رتبه بندی سایت ایجاد کردید، استفاده کنید.

9. گزارش های مربوط به نقشه سایت در GSC

در نهایت بهتر است از ابزار GSC Sitemaps برای بررسی سئو فنی سایت خود استفاده کنید. این ابزار اطلاعات مربوط به نقشه های سایت را در اختیار شما قرار می دهد.
این اطلاعات به سئوکاران اجازه می دهد تا از این گزارش ها برای اطلاع رسانی به گوگل در رابطه با موارد زیر استفاده کنند:
• هرگونه افزودن نقشه سایت
• مشاهده سابقه ارسال های نقشه سایت
• بررسی زمان خوانده شدن نقشه سایت توسط Google
• اطلاع از خطاهایی که هنگام تجزیه نقشه های ارائه شده توسط Google با آنها مواجه می شوند.
با استفاده از این ابزارهای سئو گوگل می توانید سلامت وب سایت خود را تضمین کرده و آن را برای موتورهای جستجوگر بهینه کنید تا ساده تر از رقبا دیده شوید.

بیشتر بخوانید
مفهوم دسترس پذیری در وب

منبع:
https://seosly.com

مقاله مرتبط: بررسی و آنالیز سئو وب سایت تبیان

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت