وب سایت زومیت با دامنه https://www.zoomit.ir پربیننده ترین مجله فارسی زبان است که فعالیت خود را از شهریور 1389 آغاز کرد. این وب سایت در زمان شروع به عنوان منبع اخبار تکنولوژی فعالیت می کرد و به مرور زمینه های دیگری مثل بررسی و نقد محصولات، موضوعات علمی، اخبار خودرو، شبکه های اجتماعی و بررسی رویدادهای فناوری را اضافه کرد. در حال حاضر طبق آماری که در این سایت منتشر شده هر ماه 8.5 میلیون بازدید از آن صورت می گیرد و 45 میلیون صفحه از این سایت در طول ماه بارگیری می شود.
زومیت با ایجاد ارزش افزوده در ارائه مطالب خود و جمع آوری اخبار دست اول دنیا، توانسته در طول این 10 سال بسیاری از رقبایش را کنار بزند. اما فعالیت و ارزش زومیت فقط به اینجا ختم نمی شود، سئو این سایت هم حرفی برای گفتن دارد که در این بخش می خواهیم آن را بررسی کنیم.
اگر یک وب سایت خبری دارید، مطالعه این مقاله می تواند به فعالیت حرفه ای تر شما کمک کند. پس همراه ما باشید.
بررسی وب سایت زومیت با ابزارهای آنالیز سئو
برای این که ببیینم معیارهای مختلف سئو در این وب سایت رعایت شده یا نه، آن را با دو ابزار الکسا و Detailed بررسی می کنیم.
بر اساس آمارهای الکسا، زومیت توانسته در جایگاه 43ام وب سایت های ایرانی قرار بگیرد که رتبه دو رقمی خوبی محسوب می شود. اما در میان وب سایت های جهانی در رتبه 1303 قرار دارد که برای این وب سایت، رتبه جالبی نیست. هر چند تیم زومیت در حال ارتقای رتبه خود هستند و طی 90 روز گذشته توانستند از رتبه 1324 به 1303 برسند.
81 درصد بازدیدکنندگان این وب سایت با ip ایران وارد آن می شوند؛ 9 درصد بازدیدها از ایالات متحده بوده و 1.5 درصد باقی مانده از کانادا است. هر بازدیدکننده به طور میانگین 3:35 دقیقه در این وب سایت باقی می ماند و نزدیک به 3 صفحه از آن را بارگیری می کند. اما نرخ پرش یا Bounce rate زومیت پایین نیست و نزدیک به 50 درصد است. این موضوع قطعا روی رتبه بندی سایت از دیدگاه الکسا تاثیر گذاشته است.
از میان بازدیدکنندگان وب سایت زومیت نزدیک به 50 درصد آنها از طریق جستجو آن را پیدا می کنند. 37 درصد از طریق موتور جستجوگر گوگل وارد زومیت می شوند، 4 درصد از طریق دیجی کالا، 2 درصد از دیجیاتو، 2 درصد از ورزش 3 و 1 درصد هم از زوم مگ به این وب سایت هدایت می شوند.
بررسی پارامترهای مهم سئو داخلی و خارجی در زومیت
سایت زومیت برای بیش از 105 هزار کلمه کلیدی بهینه شده است و کلمات «samsung a52»، «بهترین گوشی huawei»، «زومیت»، «واتساپ وب» و «ارز دیجیتال» بیشترین ترافیک ورودی را در حال حاضر به این وب سایت داشته اند. اما از میان کلمات کلیدی که در این سایت استفاده شده، نزدیک به 60 هزارتا از آنها ترافیک بیشتری را به وب سایت های رقیب زومیت هدایت می کنند. میانگین ترافیک ورودی به وب سایت از طریق جستجو برای زومیت 52 درصد است که این درصد در سایت رقیبان 61 درصد بوده و زومیت از این نظر مغلوب شده است!
وب سایت زومیت رقبایی همچون ایمالز، دیجی کالا، ترب و mobile.ir را دارد که مخاطبان آنها تقریبا یکی هستند. در این میان ایمالز با هدایت 79 درصد از بازدیدکنندگان به وب سایت خود وضعیت بهتری دارد. بعد از آن ترب با 66 درصد ترافیک و mobile.ir با 54 درصد ترافیک، بالاتر از زومیت قرار گرفته اند.
از آنجایی که زومیت در زمینه اخبار تکنولوژی فعال است و توجهی به بهینه سازی کلمات کلیدی در بخش اعظم محتواهای خود ندارد، ممکن است این موارد باعث پایین آمدن ترافیک سایت شده باشد. اما نباید لینک سازی در زومیت را نادیده بگیریم. این وب سایت 3500 لینک خارجی دریافت کرده که در رتبه بندی آن تاثیر گذاشته است. زومیت همچنین در لینک سازی داخلی هم عملکرد قابل قبولی دارد.
بررسی تگ ها در وب سایت زومیت
تگ Title یا عنوان اصلی سایت «زومیت | اخبار فناوری، آموزش، راهنمای خرید و بررسی» است که با داشتن 49 کاراکتر کاملا بهینه است. زومیت از متاتگ Description هم به خوبی استفاده کرده و توضیحی کلی از خدمات خودش را در قالب 139 کاراکتر استفاده کرده که بهینه است.
در صفحه اول این سایت از تگ تاثیرگذار h1 استفاده نشده و تگ های h2 تا h6 در آن دیده می شود. در صفحه نخست سایت نزدیک به 80 تصویر به کار رفته که برای هیچ کدام از آنها از تگ title استفاده نشده؛ اما درصد بالایی از آنها به کمک تگ alt یا متن جایگزین تصاویر، بهینه شده اند.
نقاط قوت و ضعف زومیت
وب سایت زومیت مانند بسیاری از وب سایت های موفق دیگر از طراحی ریسپانسیو استفاده کرده تا کاربران با استفاده از هر گجت الکترونیکی بتوانند به راحتی از بخش های مختلف سایت استفاده کنند.
سرعت بارگیری سایت با وجود تعداد بالای تصاویری که در صفحه نخست دیده می شود، قابل قبول است؛ اما می توان حتی آن را به زیر 3 ثانیه رساند تا کاربران در زمان بارگیری، کلافه نشوند.
دسته بندی های دقیق از دیگر نقاط قوت زومیت هستند که کاربر را به هدفش نزدیک تر می کنند. این دسته بندی ها مانند بسیاری از وب سایت ها در بخش بالایی آن تعبیه شده اند.
سایت به 3 بخش تقسیم شده و دو بخش طرفین به تبلیغات و پر بازدیدترین مطالب اختصاص داده شده که می توان این دو بخش طرفین را کمی کوچک تر طراحی کرد تا آخرین اخبار منتشر شده، بیشتر در معرض دید باشد. قالب سایت نیز یک قالب ساده با ترکیب دو رنگ مشکی و طوسی است که بیشترین همخوانی را با دنیای فناوری و تکنولوژی دارد.
نقاط ضعف زومیت!
اگر بخواهیم نقاط ضعف این وب سایت را برجسته تر کنیم باید به سرعت بارگیری نسبتا پایین آن در برابر رقبا اشاره کنیم. با یدک کشیدن نام پر بیننده ترین عنوان وب سایت در ایران، لازم است تیم زومیت استراتژی های دقیق تری را برای پایین آوردن زمان بارگیری در نظر بگیرند. از طرف دیگر یکی از دلایلی که در بالا بردن نرخ پرش این وب سایت موثر بوده، تبلیغات و بخش هایی است که در تجربه کاربری تاثیری ندارند. نیمی از قالب سایت در اختیار «تبلیغات»، «پربازدیدترین مطالب»، «آموزش» و «وارد بحث شوید» شده که نمی توانند برای مخاطب جذاب به نظر برسند.
با این حال تیم وب سایت زومیت با فعالیت های حرفه ای خود در شبکه های اجتماعی توانسته اند سرپوشی روی نقاط ضعف خودشان بگذارند و بازدیدکنندگان بیشتری را به وب سایتشان هدایت کنند.
سلام لطفا سایت های فروشگاهی دیگه رو هم بررسی کنید مثلا فروشگاه اینترنتی تکدو رو هم مورد بررسی قرار بدید و نقاط ضعف و قوت رو ذکر کنید با تشکر