وب سایت دیجی کالا

وب سایت دیجی کالا با دامنه www.digikala.com را می توان بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایرانی و شاید نمونه ایرانی فروشگاه بزرگ آمازون دانست!
این وب سایت را می توان از پربازدیدترین وب سایت های ایرانی دانست که در سطح جهانی هم رتبه فوق العاده ای دارد. دیجی کالا با داشتن یک تیم خلاق و حرفه ای در امور مربوط به بازاریابی محتوایی و طراحی کمپین های تبلیغاتی پربازده، توانسته به فروشگاه اینترنتی بزرگ و تقریبا بدون رقیب تبدیل شود.

دیجی کالا که ابتدا به عنوان فروشنده اینترنتی کار خود را آغاز کرده بود، با بزرگ تر شدن تبدیل به بستری برای فروش بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی شده است. هرچند که این موضوع انتقادهایی را به آن وارد کرد، اما باعث چندین برابر شدن نرخ فروش دیجی کالا شد.
در این بخش می خواهیم از نمایی نزدیک تر به بخش های مختلف این وب سایت نگاهی بیندازیم تا ببینیم چگونه می توان یک فروشگاه اینترنتی موفق داشت. پس همراه ما باشید.

بررسی انتخاب های هوشمندانه برای نام و دامنه وب سایت دیجی کالا

پیش از آن که به سراغ بررسی نکات مربوط به سئو در این وب سایت برویم، بد نیست با انتخاب های هوشمند دیجی کالا برای انتخاب نام دامنه آشنا شویم.
همان طور که می دانید نام دامنه می تواند یک نکته کلیدی در ماندگاری برند شما باشد. digikala نامی با تعداد حروف مناسب و بدون عدد یا هجاهایی است که کاربر را در املای آن به اشتباه بیندازد.
دامنه دیجی کالا که از سال 2006 تا به امروز فعال بوده، از دامنه های با ارزشی است که بالغ بر چند میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.

بیشتر بخوانید
بررسی و آنالیز سئو وب سایت تبیان

مقاله مرتبط: بررسی وب سایت ورزش 3

دامنه دیجی کالا روی سرورهای اختصاصی این فروشگاه فعالیت دارد. سرورهای ابری و اختصاصی دیجی کالا در ایران فعال هستند و از امنیت فوق العاده بالایی نیز برخوردارند.
استفاده از هاست ایرانی علاوه بر این که در سرعت بالای وب سایت دیجی کالا تاثیر گذاشته است، آن را از دردسرهای عدم دسترسی در زمان تحریم و مشکلات این چنینی نیز رها کرده است.

تجزیه و تحلیل الکسا از دیجی کالا

دیجی کالا رتبه 141 الکسا را دارد که یک رتبه فوق العاده در سطح جهانی است. در میان وب سایت های ایرانی نیز به طور کلی جایگاه پنجم را به دست آورده است؛ اما اگر فقط وب سایت های تجاری را در نظر بگیریم دیجی کالا جایگاه نخست را از آن خود می کند.

آنالیز کلمات کلیدی

این وب سایت برای بیش از 120 هزار کلمه کلیدی بهینه شده است که این مقدار، تاثیر فوق العاده ای در ترافیک آن داشته است. همان طور که می دانید دیجی کالا چند سالی است که بخش مجله یا دیجی مگ خود را راه اندازی کرده و با تولید محتواهای بهینه توانسته بازدیدهای خود را چند برابر کند. در واقع با ایجاد دیجی مگ، این وب سایت دامنه مخاطبان هدف خود را از خریداران به افرادی که نیازمند اطلاعات هستند، گسترده تر کرده است.

بیشترین کلمات کلیدی که مخاطبان برای ورود به وب سایت دیجی کالا جستجو می کنند عباراتی نظیر دیجی کالا، digikala، دیجیکالا و دی جی کالا است. در واقع این وب سایت بیشتر روی برندینگ سرمایه گذاری کرده است. اما با جستجوی عبارت «خرید+ نام محصول» نیز نام دیجی کالا در بالای لیست نتایج گوگل نشان داده می شود.

بیشتر بخوانید
تفاوت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق

رقبای دیجی کالا

رقبای جدی دیجی کالا وب سایت های ترب و ایمالز به حساب می آیند که البته نمی توان آنها را رقیب به حساب آورد. چرا که در ترب و ایمالز هم به سایت دیجی کالا لینک داده می شود. در واقع این وب سایت ها با اعتبار دیجی کالا توانسته اند بازدید خود را بیش از پیش کنند.

سهم بازدیدکننده ها

بیشترین بازدیدکننده های دیجی کالا را ایرانیان با 68 درصد تشکیل می دهند. بعد از ایران، ip کشورهای آلمان و فنلاند سهم بیشتر بازدیدکننده های این وب سایت را تشکیل می دهد. هر بازدیدکننده به طور میانگین 13 دقیقه در دیجی کالا می ماند و نزدیک به 9 صفحه را رصد می کند. نرخ Bounce این وب سایت نیز عدد 22 درصد است که سئوی قوی آن را نشان می دهد.

میزان بک لینک های دریافتی

یکی دیگر از اعداد عجیب مربوط به وب سایت دیجی کالا تعداد بک لینک های دریافتی این وب سایت است. دیجی کالا بیش از 12 هزار لینک معتبر دریافت کرده که در رتبه بندی آن تاثیر فوق العاده ای گذاشته اند. البته که سیاست راه اندازی افیلیت مارکتینگ دیجی کالا در این تعداد بک لینک بی تاثیر نبوده است.

دسته بندی ها و تگ ها

یکی از نقاط قوت دیجی کالا را می توان به دسته بندی دقیق آن نسبت داد. با توجه به حجم بالا و تنوعی که در محصولات دیجی کالا به چشم می خورد، دسته بندی ها کاملا دقیق طراحی شده است. به طوری کاربر به سادگی می تواند به دسته محصولات مورد نیاز خود راه پیدا کند.

بیشتر بخوانید
طراحی سایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نیازمند بازنگری و تغییر

از طرف دیگر تگ های استفاده شده در صفحات نیز کاملا منطبق با اصول سئو هستند. تگ تایتل صفحه اصلی «فروشگاه اینترنتی دیجی کالا» است و از تگ h1 نیز به درستی در صفحات استفاده می شود. علاوه بر این دیجی کالا را می توان از معدود فروشگاه های اینترنتی دانست که از تگ description به درستی استفاده می کند و توضیحات دقیق و کاملی از صفحات وب سایت را در اختیار کاربران می گذارد.

نقاط ضعف وب سایت دیجی کالا در چیست؟!

دیجی کالا بیشتر سرمایه گذاری خود را روی برندینگ حرفه ای و طراحی کمپین های تبلیغاتی آنلاین و آفلاین گذاشته است. در واقع باید گفت بیشتر ترافیک ورودی این وب سایت به لطف برندینگ آن اتفاق می افتد.
به همین دلیل شاید نقطه ضعف های آن کمتر مورد توجه قرار گیرد؛ اما نمی توان آنها را انکار کرد.
یکی از نقاط ضعف بزرگ این وب سایت را می توان سرعت بارگیری آن دانست. از آنجایی که صفحه نخست وب سایت با گرافیک ها و تصاویر با کیفیت پوشانده شده است، سرعت بارگیری آن در مقابل وب سایت های رقیب داخلی و خارجی دیجی کالا، پایین تر است. این موضوع روی رتبه بندی آن هم بی تاثیر نبوده است.
از طرف دیگر به دلیل تغییراتی که به شکل مستمر در صفحه نخست دیجی کالا اتفاق می افتد، ایرادات و هشدارهای مربوط به کدنویسی در آن کم نیست که باید برطرف شود.
فایل ها و کدهای استایلی که وب سایت دیجی کالا استفاده می کند، بهینه نیستند و حجم بالایی دارند. این موضوع دلیل دیگری است که سرعت وب سایت را پایین نگه می دارد. شاید بتوان گفت تنها دلیل موفقیت این فروشگاه اینترنتی استفاده از شبکه cdn در کنار تیم خلاق و حرفه ای تولید محتواست.

بیشتر بخوانید
بررسی طراحی سایت سازمان امور مالیاتی کشور

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت