آنالیز بک لینک

پیوندها و لینک ها یکی از ابزارهای قدرتمندی هستند که می توانند در رتبه بندی شما تاثیر بسیاری داشته باشند. چرا که موتورهای جستجوگر آنها را نشانه کیفیت محتوای وب سایت شما می دانند. به همین دلیل ابزارهای آنالیز بک لینک ایجاد شده اند تا شرایط وب سایت خود را با توجه به لینک هایی که دریافت کرده است، ارزیابی کنید.
شاید بپرسید تجزیه و تحلیل لینک ها چه ضرورتی دارد اگر لینک ها باعث رتبه بندی بالاتر وب سایت می شوند. باید گفت که همیشه هم این اتفاق نمی افتد. برخی از پیوندهای بد وجود دارند که نشان از سایت های مخرب دارد. این بک لینک ها می توانند تاوان سنگینی را متحمل وب سایت شما کنند. پس باید آنها را به کمک ابزارها شناسایی کنید و مطمئن باشید که وب سایت تان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

در این بخش می خواهیم ابزارهای آنالیز و شناسایی بک لینک ها را به شما معرفی کنیم و یاد بگیریم چگونه باید از آنها استفاده کنیم. پس همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید
۸ عامل موثر برآورد قیمت پروژه‌های سئو

برای آنالیز بک لینک ها چه کنیم؟!

آنالیز لینک های دریافتی علاوه بر اینکه شما را از بابت سئو وب سایت خودتان مطمئن می کند، می تواند مزیتی رقابتی هم در اختیارتان بگذارد. در واقع شما می توانید پیوندهای وب سایت های رقیب خود را هم به کمک ابزارهای تجزیه و تحلیل بک لینک ها، ارزیابی کنید. برای شروع آنالیز، مراحل زیر را در پیش بگیرید.

1. ابتدا لیستی از سایت ها را برای ارزیابی آماده کنید

اولین قدم انتخاب سایت هایی برای ارزیابی بک لینک ها است. قطعا نام وب سایت خودتان هم باید در این لیست باشد. اما در کنار وب سایت خود حتما لیستی از رقیبان خود و وب سایت های موفق هم آماده داشته باشید تا بتوانید استراتژی های سئو خود را بهبود دهید.

برای پیدا کردن وب سایت های رقیب می توانید از جستجوی کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خودتان شروع کنید و وب سایت هایی که رتبه بندی خوبی دارند را برای آنالیز در نظر بگیرید.

2. انتخاب یک ابزار آنالیز بک لینک

بعد از اینکه لیست خود را آماده کردید نیاز دارید که به کمک ابزارهای آنالیز پیوندها، آنها را بررسی کنید. شاید در فضای وب ابزارهای مختلف بسیاری را بتوانید برای این کار انتخاب کنید؛ ما 3 ابزار محبوب را در زیر برای شما لیست کرده ایم:
• Ahrefs
• SEMrush
• Moz

مقاله مرتبط: 5 ابزار آنالیز سئو سایت در سال 2021

شاید بگویید این ابزارها پولی هستند؛ اما تمام آنها بخشی از داده ها را به صورت رایگان هم در اختیار شما می گذارند. بنابراین بهتر است آنالیز را به کمک این ابزارهای حرفه ای و معتبر دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
الکسا چطور کار میکند؟

3. جمع آوری اطلاعات مفید از هر دامنه

بعد از این که لیست خود را آماده کردید و وارد یکی از ابزارهای آنالیز بک لینک شدید، دامنه های رقیب را به ترتیب وارد کنید تا اطلاعات مربوط به آنها نمایش داده شود. در ادامه به شما می گوییم چگونه از این اطلاعات استفاده کنید؛ اما مهم است که این اطلاعات را به شکل مرتبی در یک فایل اکسل یا گوگل شیت برای خود ذخیره کنید تا بتوانید برای ارتقای وب سایت خودتان از آنها بهره ببرید.

بعد از آنالیز بک لینک ها دنبال چه اطلاعاتی باشیم؟!

زمانی که یک دامنه را وارد ابزارهای تجزیه و تحلیل پیوندها می کنید، اطلاعات زیادی دستگیر شما می شود. شاید تمام این اطلاعات مفید باشد؛ اما اینکه ساعت ها آنها را زیر و رو کنید خسته کننده است. پس به شما می گوییم کدام پارامترها را برای چه کاری زیر نظر بگیرید. البته می توانید تمام آنها را بررسی کنید. با این حال بهتر است ابتدا از 3 پارامتر مهم تری که در ادامه آورده ایم، شروع کنید.

پارامتر اول: تعداد کل بک لینک ها (Total Backlinks)

تعداد کل پیوندهایی که وب سایت شما و وب سایت رقیب تان دریافت کرده است، نشان دهنده تاثیر آن در رتبه بندی وب سایت است. با مقایسه این عدد می توانید متوجه نقاط ضعف وب سایت خود شوید.
البته برای آنالیز دقیق تر این عدد باید Referring Domain را هم در نظر گرفت که در ادامه آن را توضیح می دهیم. با این حال یک نکته وجود دارد که نباید آن را نادیده گرفت. اینکه داشتن تعداد Referring Domain کمتر نسبت به تعداد کل بک لینک ها امری طبیعی است.

بیشتر بخوانید
چگونه از سایت های بزرگ رقیب برای انتخاب کلمات کلیدی رقابتی استفاده کنیم؟

هدف شما باید دریافت لینک از وب سایت های جدید باشد. در واقع اضافه شدن بک لینک از وب سایت هایی که قبلا به شما لینک نداده اند، تاثیر بیشتر در رتبه بندی وب سایت دارد.

پارامتر دوم: تعداد بک لینک ها به ازای هر دامنه (Referring Domains)

Referring Domain به معنای تعداد لینک هایی است که به ازای هر دامنه دریافت کرده اید. آنالیز بک لینک و Referring Domain به شما کمک می کند که فرصت های بالقوه خود را پیدا کنید.
به عنوان مثال زمانی که رقیب شما از وب سایت X بک لینک دریافت کرده باشد، در حالی که شما با آن سایت پیوندی ندارید، می توانید از این فرصت استفاده کنید. چرا که احتمال لینک دادن سایت X به شما هم بالاست. (البته در صورتی که محتوای با ارزش تولید کنید.)

شناخت دامنه هایی که از بک لینک به وب سایت شما یا رقیب‌تان استفاده کرده اند، به شما کمک می کند که لیستی از وب سایت های معتبر را هم پیدا کنید. این لیست را به عنوان مرجع نگه دارید و از آن به عنوان فرصت های ارتباطی برای بالا بردن رتبه بندی وب سایت خود استفاده کنید.

پارامتر سوم: صفحات برتر (Top pages)

در نهایت صفحاتی از وب سایت خود و وب سایت های رقیب که بیشترین بک لینک را دریافت کرده اند، تجزیه و تحلیل کنید. در بیشتر موارد آنالیز بک لینک ها نشان می دهد صفحه اول وب سایت، بیشترین لینک را داشته است. با این حال با بررسی صفحه ای که بیشترین لینک را دریافت کرده متوجه کیفیت مورد نظر محتوا برای مخاطبان خود خواهید شد.

بیشتر بخوانید
یک ابزار جدید و نکاتی برای جستجوی امن با گوگل

با این کار استراتژی دقیق تری برای تولید محتوا اتخاذ می کنید. در واقع صفحات برتر وب سایت خودتان و حتی رقیبان، از علاقه و پرسونای مخاطب حرف می زنند که به رشد کسب و کار شما کمک بسیاری می کند.

با آنالیز بک لینک ها، برنامه دقیق تری برای تولید محتوا داشته باشید

تجزیه و تحلیل پیوندها در هر کسب و کار اینترنتی حیاتی است. اگر این کار را به درستی انجام دهید، دیدگاه هوشمندانه تری برای ادامه روند تجارت خود در نظر می گیرید. اگر به دنبال خلق ارزش و تولید محتوای جدید و تحسین برانگیز هستید، این آنالیزها را به طور پیوسته دنبال کنید تا همیشه به روز باشید و از سلیقه مخاطبان امروزی جا نمانید.
شما از کدام ابزار آنالیز پیوندها استفاده می کنید؟! در بخش دیدگاه ها برای ما بنویسید.

منبع:
https://www.webfx.com

خدمات سئو

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه سئو و بهینه سازی، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

سئو