نزدیک به 5 سال است که الگوریتم اینستاگرام برای نمایش پست ها در فید و محتواهای دیگر تغییر کرده و در این 5 سال هر فردی برای نحوه نمایش این پست ها، دستورالعملی ارائه داده است. برخی از این دستورالعمل ها با بررسی و آمارگیری به دست آمدند و برخی دیگر تنها از روی تجربیاتی هستند که ممکن است دقیقا درست نباشند.
هر چند که اینستاگرام دیگر قرار نیست به رویه سابق خود باز گردد؛ اما آدام موسری، رئیس اینستاگرام لازم دیده که برخی از باورهای اشتباه پیرامون این حدس و گمان ها را برطرف کند.
در این بخش به آخرین پست بلاگ آدام موسری می پردازیم و با فاکتورهایی که برای نمایش پست در بخش فید اهمیت دارد، آشنا می شویم. اطلاع از این فاکتورها می تواند برای طراحی استراتژی های فعالیت در این شبکه اجتماعی اهمیت زیادی داشته باشد؛ پس با ما همراه باشید.
آدام موسری از الگوریتم اینستاگرام چه می گوید؟!
روند سابق اینستاگران کاملا مشخص بود؛ شما پست های جدید مربوط به هر صفحه ای را که فالو کرده بودید، در بخش فید تماشا می کردید. این روند برای فعالیت بسیاری از کسب و کارها در اینستاگرام ساده و مفید بود؛ چرا که مطمئن بودند پست های آنها در معرض دید مخاطبانشان قرار می گیرد. اما اگر در سال های اخیر گله و شکایات این کسب و کارها را بشنوید، همگی از الگوریتم عجیب و غریب نمایش پست ها در فید اینستاگرام شکایت دارند و ترجیح می دهند به همان روند قبلی باز گردند. هر چند قرار نیست دیگر بازگشت به گذشته رخ دهد؛ چرا که الگوریتم حال حاضر اینستاگرام، بسیار هوشمندانه تر عمل می کند.
با این حال برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان شبکه های اجتماعی که الگوریتم جدید اینستاگرام را آنالیز کرده و دستورالعمل هایی ارائه کرده بودند، آدام موسری در پست بلاگ خود حرف تازه ای می زند.
رئیس اینستاگرام می گوید هیچ الگوریتم یکسان و مشابهی برای بخش های مختلف این اپلیکیشن وجود ندارد. در واقع هر قسمت از این اپ، مجموعه کدهای مخصوص به خود را دارد که روی رتبه بندی محتواها تاثیر می گذارند. مثلا برای نمایش پست ها و استوری ها، اینستاگرام به طور کلی محتوایی که مربوط به خانواده، دوستان و نزدیکان شما باشد را بیشتر در معرض دیدتان قرار می دهد.
الگوریتم اینستاگرام همان چیزی را که می خواهید، جلوی چشمتان قرار می دهد!
آدام موسری می گوید پست ها در این شبکه اجتماعی با توجه به اطلاعاتی که اپلیکیشن از آنها دریافت می کند، رتبه بندی می شوند. اینستاگرام از سیگنال هایی برای دریافت این اطلاعات بهره می برد؛ به عنوان مثال میزان محبوبیت یک پست که با تعداد لایک، کامنت، ذخیره یا اشتراک گذاری سنجیده می شود.
علاوه بر این فعالیت کاربران و تاریخچه تعامل آنها هم برای نمایش پست ها در فید ارزیابی می شود. این که کاربر «چند ثانیه» روی یک پست مانده، آیا نظر ارسال کرده، آیا آن را لایک یا ذخیره کرده و مواردی از این دست، در تنظیم الگوریتم برای نمایش پست ها استفاده می شود.
به طور خلاصه هدف اصلی کمپانی اینستاگرام این است که تعامل کاربران با پست ها را به حداکثر میزان ممکن برساند. این گزاره به این معنی است که اگر کاربر بیشتر پست های بخش فید را لایک کرده یا با آنها تعامل کند، اینستاگرام به هدف خود نزدیک می شود. بنابراین الگوریتم این شبکه اجتماعی با توجه به تاریخچه تعاملات شما، محتوایی را در معرض دیدتان قرار می دهد که بتواند بیشترین میزان تعامل را از شما دریافت کند.
از این واقعیت باید برای پیدا کردن مخاطبان تجارت های اینستاگرامی استفاده کرد. مخاطبی باعث رشد یک تجارت می شود که صفحات مشابه را دنبال کرده و با آنها تعامل داشته باشد.
ماجرای اکسپلور اینستاگرام چیست؟!
یکی دو سالی می شود که بازاریابان اینستاگرامی تاکید خاصی روی اکسپلور دارند و به نظر می رسد محتوایی که راهی این بخش اینستاگرام شود، احتمال بازدید و تعامل بیشتری خواهد داشت. اما نحوه عملکرد این بخش با توجه به گفته های آدام موسری، متفاوت از بخش فید اینستاگرام است.
البته باید گفت اندازه گیری میزان تعامل کاربر باز هم به کمک الگوریتم اینستاگرام برای نمایش محتواها می آید. اما قسمتی که ماجرای آن فرق می کند، امکان جدید این شبکه اجتماعی یعنی Reels است. این قابلیت جدید که انتقادات زیادی مبنی بر کپی بودن از تیک تاک به همراه داشت، با توجه به معیارهای متفاوتی سنجیده می شود.
در بخش ریلز هر چه یک محتوا سرگرم کننده یا خنده دار تر به نظر برسد، رتبه بندی بالاتری از الگوریتم های این شبکه اجتماعی دریافت می کند. اینستاگرام برای این که میزان سرگرم کننده بودن یک محتوا در ریلز را بسنجد، تماشای کامل ویدیو را در نظر می گیرد. اگر کاربر تا انتهای یک ویدیو را نگاه کرده و بعد به سراغ ویدیوی بعدی رود، یعنی این ویدیو به اندازه کافی سرگرم کننده یا خنده دار بوده است.
داستان شادوبن را از زبان موسری بشنوید!
شادوبن یکی از جریمه های اینستاگرام است که ممکن است آن را با روش های مختلفی روی اکانت ها پیاده کند. این روش ها از حذف یک پست یا استوری گرفته تا غیرفعال شدن اکانت یا نامرئی شدن آن برای سایر کاربران است. آدام موسری توضیح زیادی از دلایل و عواملی که منجر به شادوبن می شوند، ارائه نداده است. او تنها به گفتن این نکته بسنده کرده که الگوریتم اینستاگرام به دنبال شفافیت های بیشتری از فعالیت کاربران است و با توجه به توسعه ای که این شرکت در نظر دارد، اعلان های درون برنامه ای دلیل حذف پست یا استوری را به کاربران اطلاع می دهند.
برای کنترل بیشتر روی حساب اینستاگرام چه کنیم؟!
آدام موسری در انتهای پست بلاگی خود چند پیشنهاد برای کنترل بیشتر و بهتر حساب های کاربری معرفی کرده است. اول از همه از قابلیت Close Friend استفاده کنید تا دوستان نزدیک شما برای بخش استوری ها مشخص شوند. با این کار نمایش تمام محتواهایی که مربوط به دایره دوستان نزدیک باشد، اولویت پیدا می کند. اگر محتوایی در اکسپلور یا صفحه فید شما ظاهر شده و تمایلی به دیدن آن ندارید، می توانید از بخش 3 نقطه پایین پست روی گزینه «Not Interested» ضربه بزنید تا محتواهای مشابه آن از معرض دید شما خارج شود.
با این کار اگر یک حساب شخصی داشته باشید، می توانید محتواهایی را که می بینید، تا حدودی شخصی سازی کنید. از طرف دیگر اگر حساب بیزینسی داشته باشید، می توانید فقط محتواهایی را که مربوط به صنعت خودتان است، دنبال کنید. با این کار رقبای خودتان را بهتر می شناسید و می توانید برای فعالیت هوشمندانه در این شبکه اجتماعی، استراتژی های بهتری را به کار بگیرید.
منبع:
https://www.engadget.com
دیدگاه خود را بنویسید