به جرات می توان طراحی سایت مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی به آدرس اینترنتی ems.behdasht.gov.ir که یکی از زیرپورتال های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، را جزء ضعیف ترین وب سایت های دولتی از نظر طراحی بصری و اجرا دانست.
در نگاه اول به این وب سایت اولین نکته ای که به ذهن کاربر می رسد، طراحی بسیار ابتدایی و غیراستاندارد وب سایت است. استفاده از یک هدر بسیار شلوغ، ترکیب رنگ های زیاد و ناهمگون، استفاده از تصاویر بی کیفیت در اسلایدر و چیدمان نامرتب و به هم ریخته به ابتدایی و قدیمی بودن وب سایت از دید کاربر کمک می نماید.
با کمی بررسی بیشتر می توان متوجه شد که این وب سایت از نظر تکنولوژی پیاده سازی قالب وب سایت نیز دارای مشکلاتی است که از جمله مهم ترین آنها می توان به استفاده از tableها و همچنین پشتیبانی نکردن از طراحی واکنش گرا اشاره کرد.
گرافیک هدر وب سایت مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی از المان های متعددی از جمله متن، لوگو و تصویر بهره برده که نه تنها باعث زیبایی و نمود کارایی و فعالیت وب سایت نشده است بلکه باعث دلزدگی کاربر از وب سایت می شود. این نکته را هم باید یادآور شد که ارتفاع هدر بسیار کم بوده و همچنین نیازی به درج آدرس اینترنتی در هدر سایت نیز نبوده است. در کل هدر وب سایت فاقد هرگونه ارزش رسانه ای و بصری بوده و بار ارزشی و اطلاعاتی خاصی را به مخاطب منتقل نمی کند.
طراحی قدیمی و غیراستاندارد منوی ناوبری بالا نکته دیگری است که در نگاه اول نظر کاربر را جلب می کند. در منوی ناوبری بالا رنگ بنفش استفاده شده برای بکگراند و رنگ mouse over از دید طراحی گرافیکی کاملا نامتناسب و غیراستاندارد انتخاب شده اند.
کاربران در هنگام مشاهده هر وب سایت به صورت ناخودآگاه از رنگ بندی سایت برداشت خاصی در مورد زمینه فعالیت و هدف آن سایت خواهند کرد. بنفش، آبی کمرنگ در تونالیته های متفاوت، آبی کاربنی و سبز، رنگ هایی هستند که در طراحی این وب سایت استفاده شده اند که استفاده از این تعداد رنگ باعث آزار چشم مخاطب می شود. انتخاب رنگ بندی مناسب در برقراری ارتباط مناسب بین وب سایت و مخاطبین تاثیر بسزایی دارد.
بکگراند نازیبا که در صفحات تکرار شده و زیبایی بصری سایت را از بین می برد نیز از دیگر نکاتی است که در طراحی این قسمت به آن توجه نشده است.
از دیگر نکات غیر قابل اغماض این است که لینک هایی در وسط صفحه با بکگراند آبی کاربنی تعبیه شده اند که دو مورد از آنها دارای زیرمنو و یا زیرلینک با رنگ متن مشکی و بدون بکگراند هستند که به غیر از اینکه خودشان به تنهایی خوانا نیستند بلکه مکان قرارگیری آنها روی لینک های زیرین و یا حتی سکشن بعدی است. جدای از اینکه کل وب سایت نیاز به بازبینی دارد، این بخش به طور جدی دارای اشکال بوده و هر چه سریعتر باید اصلاح شود.
در قسمت پایین وب سایت سه بلاک دیده می شود که بکگراند باکس های دوم و سوم کامل نبوده و حتی بکگراند بخش عنوان آنها نیز به هم ریخته است.
بخش جستجو هم عمل نمی کند و با کلیک بر جستجوی پیشرفته پیغام خطا مشاهده می شود.
در مورد فوتر سایت به نظر می رسد هیچ تلاشی برای طراحی فوتر انجام نشده و حداقل نکته ای هم که می توان در مورد فوتر گفت این است که در انتهای جمله کپی رایت از نقطه استفاده نشده است و لینک ها و فاصله ها مرتب نبوده و از چیدمان خاصی پیروی نمی کند. همچنین در صفحات داخلی هیچ فوتری مشاهده نمی شود و پایین صفحات داخلی باز است.
در مورد صفحات داخلی به نظر می رسد از دو نوع رنگ بندی و چیدمان استفاده شده که صفحات داخلی مرتبط با اخبار از تم صفحه اصلی تبعیت می کند و بقیه صفحات هیچ گونه سنخیتی با صفحه اصلی نداشته و کلا از رنگ آبی مورد استفاده در صفحه اصلی دور شده و از رنگ سبز به جای آن بهره برده شده است. به طور کلی یکدست نبودن طراحی صفحات داخلی نکته دیگر رعایت نشده در طراحی این وب سایت است.
بزرگترین ایراد صفحات داخلی به غیر از صفحات خبر، این است که در این صفحات منوی ناوبری و فوتر به طور کل حذف شده و کاربر برای دیدن صفحات دیگر و یا صفحه اصلی مجبور است از طریق براوزر بک کند.
لازم به ذکر است که لینک های اخبار در صفحه جدیدی باز شده و با کلیک بر «خروج» صفحه بسته می شود که این چنین طراحی و اجرایی در فرایندهای جدید طراحی وب سایت دیده نمی شود.
استفاده نکردن از یک لوگوی مشخص در هدر و لینک نشدن آن به صفحه اصلی، استفاده از فونت با سایزها و فرمت های گوناگون در صفحه اصلی و صفحات داخلی، طراحی نشدن صفحه 404 اختصاصی، نمایش ندادن خلاصه خبر برای اخبار موجود در صفحه اول، در دست طراحی بودن بعضی از صفحات و دسترسی نداشتن به برخی از لینک های موجود در وب سایت برخی از مهم ترین نکات رعایت نشده در طراحی و پیاده سازی این وب سایت هستند.
دیدگاه خود را بنویسید