سوشال مدیا مارکتینگ

این روزها فضای شبکه های اجتماعی علاوه بر این که میزبان کسب و کارهای آنلاین است، فروشگاه ها و کسب و کارهای حضوری را هم میزبانی می کند. به همین دلیل داشتن برنامه و استراتژی برای سوشال مدیا مارکتینگ یا بازاریابی شبکه های اجتماعی، مهم تر از هر زمان دیگری شده است.

از طرفی این کانال های ارتباطی قابل چشم پوشی نیستند. طبق آمارها بیش از 70 درصد افراد برای خرید از برندهای مختلف به سراغ شبکه اجتماعی آنها می روند. بنابراین ضرورت فعالیت حرفه ای که بتواند کاربران بیشتری را جذب کند، بیش از پیش شده است.
در این بخش برای موفقیت بازاریابی شبکه های اجتماعی، 9 گام مهم یک استراتژی موفق را با شما در میان می گذاریم. برای دیده شدن در فضای آنلاین جدید، این بخش را از دست ندهید.

1. سوشال مدیا مارکتینگ بدون هدف گذاری معنا ندارد

یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که بسیاری از کسب و کارها با آن دست و پنجه نرم می کنند، نداشتن اهداف واقع بینانه است. همه افراد می دانند که باید حضور پر رنگی در شبکه های اجتماعی داشته باشند، اما نمی دانند چرا!
تعیین اهداف برای فعالیت در این شبکه اولین قدم است که اگر به درستی انجام ندهید، نباید توقع اتفاق خارق العاده ای را هم داشته باشید. این اهداف معمولا در جهت پیشرفت کسب و کار تنظیم می شوند و می توانند به فعالیت های شما جهت دهند.

بیشتر بخوانید
سیستم ارتباط با مشتری يا CRM نیاز سازمان نوین

افزایش آگاهی از برند، دستیابی به فروش بیشتر، بهبود ROI، رشد مشتریان و موارد دیگر می تواند اهداف شما باشد که برای مدت زمان معینی روی آنها کار می کنید و یک زمان ضرب العجل برای رسیدن به آنها تعیین می کنید.

2. مرتبط ترین معیارهای کسب و کارتان را تعیین کنید

یکی از دغدغه ها در سوشال مدیا مارکتینگ اندازه گیری حرکت و موفقیت هاست. از آنجایی که شبکه های اجتماعی یک منطقه خاکستری هستند، نمی توان معیارهای یکسانی برای موفقیت تمام کسب و کارها تعیین کرد. پس خودتان باید مهم ترین پارامترها و مرتبط ترین آنها را برای اندازه گیری موفقیت‌تان تعیین کنید.

متاسفانه بیشتر افراد تصور می کنند موفقیت در شبکه های اجتماعی به معنای داشتن فالوور بیشتر است. بعد به سراغ خرید فالوور و راهکارهای اشتباه بالا بردن فالوور می روند. فراموش نکنید که اعداد به تنهایی نمی توانند شما را به موفقیت یا شکست برسانند. بنابراین پارامترها را متناسب با نوع کسب و کار و اهدافتان بررسی کنید.

3. تصمیم بگیرید چه افرادی مناسب شما هستند

شاید فکر کنید تمام افراد در شبکه های اجتماعی می توانند دنبال کننده شما باشند. به بیان دیگر می خواهید به هر قیمتی که شده تعداد فالوورها و دنبال کنندگان خودتان را بیشتر کنید. اما بسیاری از کارشناسان این اعداد را از معیارهای باطل می نامند. چرا که فقط زمانی یک فرد می تواند مخاطب شما باشد، که به محتواهایی که منتشر می کنید علاقه داشته باشد.
افراد دیگر چه اکانت های فیک باشند و چه افراد حقیقی، فعالیتی در صفحه شما ندارند و به نوعی بود و نبودشان نفعی به شما نمی رساند؛ اما باعث ضرر می شود.

بیشتر بخوانید
دستورالعمل بازاریابی شبکه های اجتماعی کسب و کارهای کوچک

پس برای این که بهترین همراهان را پیدا کنید، یک بار دیگر به سراغ اهداف خود بروید. برای فروش بیشتر محصولات و خدمات باید بتوانید شخصیت مخاطبان بالقوه خودتان را پیش بینی کنید و به سراغ آنها بروید.

4. مخاطبان خود را درک کنید

سوشال مدیا مارکتینگ بیش از هر چیز روی درک مخاطب تاکید دارد. باید این نکته را بپذیرید که تمام افراد به شکل یکسانی از شبکه های اجتماعی استفاده نمی کنند. اگر می خواهید اهدافتان را برآورده کنید باید از علایق مخاطب و نوع شبکه اجتماعی که استفاده می کند، آگاه باشید.

سعی کنید جمعیت های هدف خود را کوچک در نظر بگیرید. شاید در یک نگاه کلی همه افراد محصول شما را خریداری کنند، اما به دنبال مشتری باشید که احتمال خرید در او بیشتر است. سپس پرسونای آن را کشف کنید تا در تولید محتوای شبکه های اجتماعی، دقیق تر گام بردارید.

5. شبکه اجتماعی مناسب را انتخاب کنید

قرار نیس تمام کسب و کارها از اینستاگرام برای بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنند. برای این که ببینید کدام شبکه اجتماعی برای شما مناسب تر است سری به آمارها بزنید و بررسی کنید که مخاطبان شما بیشتر زمان‌‌شان را در کدام شبکه اجتماعی می گذرانند.

به عنوان مثال برای یک کسب و کار رسمی، لینکدین انتخاب بهتری نسبت به اینستاگرام است و اگر نیاز به تعامل بیشتر دارید، تلگرام از فیسبوک بهتر است. پس شبکه اجتماعی را با توجه به نیازهای تجارت و مخاطبین خود انتخاب کنید.

6. نحوه برخورد رقبا با رسانه های اجتماعی

یکی از گام های طلایی در سوشال مدیا مارکتینگ این است که نحوه فعالیت رقبای خود را ارزیابی کنید. در هر صنعتی که فعالیت داشته باشید، رقبایی خواهید داشت. بهتر است فعالیت آنها را ارزیابی کرده و نقاط قوت و ضعف آنها را بشناسید. حتی می توانید انتظارات مشتریان از آنها را بررسی کنید. با این کار حرکت هوشمندانه تری نسبت به رقبای خود خواهید داشت.

بیشتر بخوانید
آشنایی با CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری

7. یک بودجه برای بازاریابی شبکه های اجتماعی داشته باشید

بیایید واقع بین باشیم! مشاغل حرفه ای خودشان تمام خدمات مورد نیاز صفحات شبکه های اجتماعی‌شان را فراهم نمی کنند. برای این که فعالیت مستمر داشته باشید باید بودجه ای برای برون سپاری در نظر بگیرید. به عنوان مثال نیاز است که افرادی محتوای مورد نظر شما را تولید کنند، قالب ها و تم های جذابی طراحی کنند و با توجه به تقویم محتوایی شما پیش روند. از طرف دیگر هزینه های تبلیغات را هم باید در نظر گرفت.

اما بودجه ای که برای شبکه های اجتماعی تعریف می کنید نباید بیش از آنچیزی باشد که هدف گذاری کردید. بهتر است قدم به قدم پیش بروید و به مرور این بودجه را برای موفقیت کسب و کارتان بیشتر کنید.

8. برای تولید محتوا برنامه ریزی داشته باشید

بدون شک برای موفقیت در سوشال مدیا مارکتینگ به محتوای باکیفیت نیاز دارید. یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که افراد انجام می دهند، به اشتراک گذاشتن بیش از حد محتواهای تبلیغاتی است. حواستان باشد که شبکه های اجتماعی به شکل اجتماعی طراحی شده اند؛ یعنی هرگز قصد نداشته اند به عنوان بازاری برای فروش محصولات باشند.
پس باید محتوایی که به اشتراک می گذارید را متعادل کنید تا مخلوطی از مطالب آموزنده و سرگرم کننده باشد و درصد کمی از تبلیغات به آن اضافه کنید.

9. قبل از تولید محتوا و تبلیغ، صفحه خود را طراحی کنید

این روزها جذابیت های بصری یکی از مهم ترین پارامترها برای همراه شدن با برندها محسوب می شود. بنابراین بهتر است که یک نگاه بصری مشترک در تمام شبکه های اجتماعی خودتان داشته باشید. از رنگ ها، آیکن ها و گرافیک هایی استفاده کنید که به برند شما معنا می دهند.
از طرف دیگر بخش های مختلف صفحه را هم به درستی پر کنید. اطلاعات تماس، بیوگرافی، تصویر و تمام این موارد در جذب مخاطب اهمیت دارد و از اصول سوشال مدیا مارکتینگ است.

بیشتر بخوانید
راهنمای کامل تولید محتوای متنی برای وبلاگ

منبع:
https://influencermarketinghub.com

مقاله مرتبط: راهنمای کامل تولید محتوای متنی برای وبلاگ

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت