نوشتن پست وبلاگی

نوشتن پست وبلاگی مانند یاد گرفتن رانندگی است! می توانید ماه ها کتاب آیین نامه را بخوانید تا تابلوهای مختلف در ذهنتان بمانند. (مثلا ماه ها منابع مختلفی را درباره نوشتن مقالات وبلاگی بخوانید.) اما هیچ چیز نمی تواند به اندازه نشستن پشت اتومبیل و حتی برخورد با موانع جاده، رانندگی را به شما آموزش دهد.

بنابراین اگر می خواهید وبلاگ نویسی را یاد بگیرید، دستورالعمل ها و ایده های بسیاری درباره آن پیدا می کنید؛ اما نقطه شروع تکامل شما جایی است که مشغول این کار، یعنی نوشتن شوید.
در این بخش برای افرادی که نمی دانند چطور و چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنند، 5 قدم ساده آورده ایم. همراه ما باشید تا آیین نامه نوشتن وبلاگ را در اختیارتان قرار دهیم!

مرحله اول نوشتن پست وبلاگی: برنامه ریزی

معمولا یک پست وبلاگی تاثیرگذار و مخاطب پسند بین 1 تا 2 ساعت از شما زمان می گیرد؛ حتی اگر سرعت تایپ‌تان 80 کلمه در دقیقه باشد! چرا که نوشتن وبلاگ فقط به معنای نوشتن نیست. شما باید بذر ایده پیدا کنید و آن را بال و پر دهید تا رشد کند و به یک ایده کامل برسد. بنابراین شاید برای نوشتن پست های تخصصی حتی چند روز زمان نیاز باشد.
قبل از این که به سراغ کیبورد بروید، مطمئن شوید چیزی را که برای نوشتن می خواهید، در اختیار دارید. مثلا در اختیار داشتن مواردی مثل موضوع کلی، منابع خوب و یک نقشه کلی برای پیشبرد پست وبلاگی، ضروری هستند.
در این مرحله صرفا یک طرح کلی از مقاله وبلاگی خودتان را ایجاد می کنید و اگر نیاز باشد به کمی تحقیق و پژوهش می پردازید. طرح کلی می تواند تیترها و بخش های یک پست باشد که می نویسید یا این که آن را در ذهن خودتان نگه می دارید.
برای انتخاب موضوع به سراغ زمینه هایی بروید که جزو علاقمندی شما هستند. یک حقیقت وجود دارد؛ اینکه اگر خودتان نوشته را دوست نداشته باشید، خواننده هم آن را دوست نخواهد داشت!

بیشتر بخوانید
9 استراتژی موفق برای سوشال مدیا مارکتینگ

مقاله مرتبط: 6 ترفند سریع برای کشف بهترین ایده تولید محتوا

البته شاید گاهی موضوعاتی سر راهتان قرار بگیرند که کاملا رسمی و خشک به نظر می رسند؛ اما با کمی بالا بردن اطلاعات در این زمینه می توانید یک اشتیاق حداقلی برای نوشتن آن موضوع در خود ایجاد کنید که نوشتن پست وبلاگی را آسان تر کند.

مرحله دوم وبلاگ نویسی: پیدا کردن یک عنوان عالی

در مورد عناوین پست های وبلاگی تا دلتان بخواهد در دنیای اینترنت، حرف و حدیث های مختلفی وجود دارد. برخی می گویند باید تا حد ممکن یک عنوان خاص را پیدا کنید، برخی دیگر پیشنهاد عناوین انتزاعی را می دهند و توصیه های دیگری از این دست!
اما برای نوشتن عناوین، نویسندگان معمولا دو رویکرد دارند: یا این که عنوان را پیش از نوشتن پست وبلاگی تعیین می کنند یا این که در آخر درباره عنوان تصمیم می گیرند و به نوعی از طرح کلی نوشته برای انتخاب عنوان کمک می گیرند.
البته این دو رویکرد می تواند از یک پست به پست دیگر متفاوت باشد. پس اگر در ابتدای کار، یک عنوان عالی به ذهنتان نرسید، خودتان را درگیر نکنید و بگذارید در طول پیشروی در نوشته، عنوان خاص شما شکل بگیرد.

با این حال حواستان باشد که از کلمات کلیدی مرتبط به پست، در عناوین استفاده کنید و با آوردن چند عدد یا آمار و ارقام، آن را جذاب تر جلوه دهید. نوشتن عناوین عالی به همان اندازه که به دانش شما مربوط می شود، به ذوق هنری شما هم ربط دارد. شاید در ابتدای کار پیدا کردن این ذوق ساده نباشد، اما به مرور به آن خواهید رسید.

بیشتر بخوانید
روش‌های ارتباطی موثر با مشتریان دندانپزشکی

مرحله سوم وبلاگ نویسی: بنویس!

تا اینجا تحقیق و پژوهش درباره موضوع‌تان را انجام دادید، یک طرح کلی برای نوشته و یک عنوان دست و پا شکسته در اختیار دارید. پس دیگر آماده نوشتن هستید.
دو روش برای نوشتن پست وبلاگی وجود دارد. برخی از افراد قبل از نوشتن متن اصلی، یک پیشنویس روی کاغذ یا نرم افزار خود تهیه می کنند. برخی دیگر هم به مرور و با توجه به طرح کلی که داشتند، پیش می روند و اگر نیاز باشد به بخش هایی از پست خود بر می گردند تا آن را کامل کنند. هیچ کدام از این راهکارها درست یا اشتباه نیستند؛ پس چیزی را دنبال کنید که با آن احساس راحتی بیشتری دارید.

نکته مهم در این بخش این است که سعی کنید نوشتن پست را در یک جلسه به اتمام برسانید. توقف های زیاد برای استراحت بین نوشتن، می تواند طرح کلی را از ذهن شما پاک کند و امر نوشتن بیشتر از آن چه که تصور می کردید، زمان ببرد. متاسفانه هیچ میانبری برای نوشتن وجود ندارد و فقط با تمرین و تجربه می توانید خودتان را در این بخش کامل تر کنید.
نکته مهم: بیشتر وبلاگ نویسان با نوشتن مقدمه برای پست خود، مشکل اساسی دارند! اگر شما هم جزو این دسته قرار می گیرید از مقدمه عبور کنید و در انتها دوباره برای نوشتن آن برگردید.

مرحله چهارم نوشتن پست های وبلاگی: استفاده موثر از تصاویر

ماجرای مجلات آنلاین از مجلات و کتب چاپی متفاوت است. در دنیای وب معمولا خواننده توانایی تمرکز روی پست های طولانی را ندارد، به خصوص اگر پاراگراف ها را بدون هیچ محرک بصری، پشت سر هم قرار داده باشید. به همین دلیل استفاده از تصاویر در وبلاگ ها اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید
10 قدم برای طراحی بهترین پرسونای مشتری

یکی از مهم ترین دلایل استفاده از تصاویر در زمان نوشتن پست وبلاگی این است که یک عنصر بصری می تواند متن را تجزیه و تحلیل کنید. بسیاری از افراد هستند که پست های وبلاگی را از بالا به پایین نمی خوانند و فقط آن را پیمایش می کنند؛ در این میان اگر از تصاویر به درستی استفاده کرده باشید، نوشته هم برای مخاطب جذاب خواهد شد.
نمودارها، تصاویر طنز، اینفوگرافیک ها و عناصر بصری دیگر می توانند یک موضوع سخت و پیچیده را برای هر خواننده ای شیرین و جذاب کنند.

مرحله پنجم نوشتن پست وبلاگ: ویرایش فراموش نشود!

هر چقدر که نوشتن یک مقاله وبلاگی سخت است، ویرایش آن سخت تر است! بسیاری از افراد ویرایش و ویراستاری را فقط به تصحیح اشتباهات املایی و نگارشی محدود می کنند. اما در این مرحله علاوه بر این که باید تمام اشتباهات را شناسایی کنید، باید قید برخی از کلمات و جملات خودتان را هم بزنید!
این کار از تکرار مکررات در متن جلوگیری می کند که برای خواننده اصلا خوشایند نیست. برای این مرحله بهتر است از یک دستیار استفاده کنید یا این که متن را بلند بخوانید تا اشکلات آن واضح تر به گوشتان برسد. جملات و پاراگراف ها را هم تا جای ممکن کوتاه تر کنید. و در آخر بپذیرید که قرار نیست در نوشتن پست وبلاگی بهترین در دنیا باشید!

منبع:
https://www.wordstream.com

خدمات سئو

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه سئو، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

سئو