بازاریابی در شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی با سرعتی باورنکردنی در حال رشد هستند و بازاریابان سعی می کنند با کشف الگوریتم این شبکه ها و رفتار کاربران، بهترین نتایج را از بازاریابی در شبکه های اجتماعی بگیرند.
این روزها دیگر نمی توان گفت شبکه های اجتماعی تنها برای رویدادهای خاص باید هدف گذاری شوند؛ کاربران بیشتر ساعات روز را در این بسترها می گذرانند. پس شبکه های اجتماعی بخشی از زندگی آنها شده است.
در مقابل بازاریابی در این شبکه ها هم استراتژی های خاص خودش را می طلبد. نمی توان با همان رویکردهای سنتی برای تبلیغات و بیشتر دیده شدن، پا به شبکه های اجتماعی گذاشت. پس چه باید کنیم؟!

در این بخش 10 ترفند و استراتژی مهم برای حضور فعال و پر رنگ در شبکه های اجتماعی را برای شما گردآوری کرده ایم. همراه ما باشید تا رقیبان دنباله رو شما شوند!

1. برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی جامعه تشکیل دهید

ارتباطات و مخاطبان شما در شبکه های اجتماعی فقط مشتریان شما نیستند. برای موفقیت در این شبکه ها باید روابط صمیمانه و عاطفی با برند شما برقرار کنند؛ روابطی که به آنها می گوید جزئی از جامعه و خانواده شما هستند.
زمانی که مخاطبان خود را شرکای جامعه‌تان به حساب آورید، بازاریابی و فروش ساده تر می شود. ایجاد این تفاوت در ظاهر ساده به نظر می رسد؛ اما این موضوع یک تغییر اساسی در نحوه تفکر برند و کسب و کار شماست.

بیشتر بخوانید
5 ترفند روانشناسی بازاریابی برای تأثیرگذاری روی تصمیم خرید مشتری

اگر مخاطبان شرکای شما هستند، باید بدانید که شرکا به یکدیگر کمک می کنند، به نیازهای هم فکر می کنند، تجارت‌شان را به هم ارجاع می دهند و از هم حمایت می کنند. همدلی با اعضای خانواده کسب و کارتان، اولین استراتژی و ترفند برای چشیدن طعم موفقیت در تمام پلتفرم های اجتماعی است.

2. بازاریابی در شبکه های اجتماعی با مکالمه شروع می شود

حتما شما هم تجربه حضور در رویدادی را داشته اید که در آن فقط برای افراد تبلیغات مختلف پخش می شود؛ در شبکه های اجتماعی جایی برای این تبلیغات خسته کننده وجود ندارد. بلکه باید یک ارتباط واقعی یا یک مکالمه واقعی بین شما و مخاطبان شکل بگیرد.

حتی پرسیدن ساده از حال و احوال کاربران بیشتر از نمایش تبلیغات خسته کننده، باعث ایجاد پل ارتباطی بین شما می شود. برای تعامل داشتن با مخاطبان خود تصور کنید که در یک مهمانی و سر میز شام هستید، همان قدر که در یک مهمانی برای شناخت افکار و اعتقادات اشخاص کنجکاوی می کنید، در شبکه های اجتماعی هم این رفتار را داشته باشید. هرچه ارتباط شما با مخاطب عمیق تر و معنادارتر باشد، در بازاریابی اینترنتی موفق تر عمل خواهید کرد.

3. برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی باید حضور داشته باشید

تصور نکنید چون فعالیت در یک بستر اینترنتی دنبال می شود، نیازی به حضور شما نیست. همان طور که پیش تر هم اشاره کردیم، بازاریابی و روابط در کسب و کارهای اینترنتی، به خصوص در شبکه های اجتماعی، نیازمند روابط صمیمانه است. برای شروع این روابط می توانید کمی از روزمره خودتان را با مخاطبان در میان بگذارید؛ موضع گیری های مشخص داشته باشید و بگذارید کاربران با شخصیت، افکار و ارزش های شما آشنا شوند.

بیشتر بخوانید
باشگاه مشتریان چیست و انواع آن کدام است؟

4. نام تجاری خود را به درستی معرفی کنید

معرفی برند از مهم ترین ترفندهای بازاریابی در شبکه های اجتماعی است. برند تنها یک لوگو، یک محصول یا مجموعه ای از خدمات نیست. نام تجاری شما تمام ارزش های شما را برای برقراری ارتباط با مشتری و ذی نفعان دیگر نشان می دهد.
آیا نام تجاری شما اتمسفری پر زرق و برق و پیشرو را به نمایش می گذارد؟! یا قابل دسترسی، سرگرم کننده و سازگار است؟!

این ارزش ها با هر بار انتشار متن، عکس و ویدیو از نام تجاری شما منعکس می شوند و باعث می شود کاربران از شما یک شخصیت در ذهن خود بسازند.

5. قبل، حین و بعد از رویدادهای مختلف

رویدادهای مرتبط با حوزه کسب و کار شما یا رویدادهای اجتماعی، یکی از بهترین فرصت ها برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی هستند. این رویدادها باعث می شوند در نگاه مخاطبان به عنوان یک متخصص در حوزه خود یا یک شهروند مسئول جلوه کنید.

مقاله مرتبط: 5 ترفند برای بازاریابی محتوا در سال 2021  

بنابراین قبل از شرکت در رویدادها آنها را به اطلاع مخاطبان خود برسانید. با افراد دیگری که در این رویداد شرکت می کنند، ارتباط برقرار کنید و از دلیل خود برای شرکت در رویدادها صحبت کنید. در حین برگزاری رویداد، مخاطبان را از هسته و رویکرد آن مطلع کنید و بعد از رویداد نیز اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهید.

6. وقتی اوضاع خوب نبود، شما خوب بمانید!

برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی باید انتظار روزهای سخت و ناخوشایند را هم داشته باشید. به عنوان مثال اگر کسی نظرات منفی درباره شما نوشت چه می کنید؟! با پرخاشگری پاسخ او را می دهید یا نظر او را حذف می کنید؟

بیشتر بخوانید
تکنیک طوفان فکری برای تولید محتوا

زمانی که چنین شرایطی پیش می آید یک نکته کلیدی را نباید فراموش کنید و آن «داشتن ثبات» است. هر نوع رفتار با مخاطب می تواند ارزش های برند شما را زیر سوال ببرد. پس برای انتخاب بهترین رفتار در این شرایط، چند لحظه زمان بگذارید و رویکردی را اتخاذ کنید که سازگار با برند و ارزش های شما باشد.

7. انتشار محتوای اشتراک پذیر

قرار نیست برای فعالیت در شبکه های اجتماعی همیشه محتوای تبلیغاتی یا آموزشی تولید کنید. سری به برندهای رقیب خود بزنید و فعالیت آنها را ارزیابی کنید. کدام یک از محتواهای آنها بازخوردهای بهتری گرفته است؟!

شاید لازم باشد شما نیز چنین محتواهای سرگرم کننده ای را در قالب عکس، اینفوگرافی یا ویدیو منتشر کنید. محتواهایی که بیشتر از سایر محتواها به اشتراک گذاشته می شوند.

8. از محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) استقبال کنید

بازاریابی در شبکه های اجتماعی فقط به معنی فعالیت هایی نیست که شما دنبال می کنید. گاهی می توانید از محتواهایی که مخاطبان شما تولید کرده اند استفاده کنید یا حتی از آنها در زمینه ای خاص مشورت بگیرید.

از اینکه از مخاطبان خود بپرسید: «کسی یک توسعه دهنده عالی وب را می شناسد»، نترسید. این موضوع می تواند تعامل شما را بیشتر کند.

9. انتخاب کانال های ارتباطی با مخاطب

بسیاری از کسب و کارها نمی دانند برای ارتباط با مخاطب کدام شبکه اجتماعی را انتخاب کنند و آیا لازم است در تمام آنها فعالیت داشته باشند؟ این موضوع به حوزه تجارت شما مربوط می شود. باید ببینید مخاطبین هدف شما بیشتر در کدام پلتفرم ها فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید
تجارت الکترونیک چیست؟

در ضمن بهتر است همیشه آماری از مخاطبان خود و شبکه های اجتماعی مورد استفاده آنها داشته باشید. شاید در حال حاضر اینستاگرام برای بازاریابی مناسب باشد، اما وضعیت همیشه ثابت باقی نمی ماند.

10. آزمون و خطا کنید!

زمانی که بازاریابی در شبکه های اجتماعی را آغاز کردید توقع نداشته باشید تمام محتواهای شما با بازخوردهای بی امان کاربران همراه باشند. گاه ممکن است محتوای شما مجبور به تحمل سکوت سنگینی شود!
این سکوت ها را به خاطر بسپارید؛ چرا که به شما کمک می کنند سلیقه مخاطب و پرسونای او را ساده تر بشناسید تا در ادامه مسیر، هوشمندانه تر برای تولید و بازاریابی محتوایی سرمایه گذاری کنید.

منبع:
https://www.10webtips.com/10-web-tips/10-tips-social-media-connection

خدمات سئو

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه سئو و بهینه سازی، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

سئو