تولید محتوای متنی

کافی است عبارت تولید محتوای متنی را در فضای وب جستجو کنید تا نتایج مختلفی ظاهر شود که به شما می گویند چه باید کنید و چه نباید کنید.

خواندن این آموزش ها می تواند برای نوشتن مقالات و پست های وبلاگی کمک کننده باشد. اما چیزی که در نهایت به آن نیاز پیدا خواهید کرد یک راهنمای کامل و جمع و جور است که تمام نکات مهم را به شما گوشزد کند. اگر دنبال این راهنما هستید، جای درستی آمدید! تا پایان این بخش همراه ما باشید.

قدم اول تولید محتوای متنی عنوان است!

نوشتن یک عنوان که مخاطب برای کلیک روی آن تاب نیاورد، اصلا ساده نیست. این در حالی است که بسیاری از وبلاگ نویسان عنوان را آخر کار انتخاب می کنند؛ اما یک عنوان می تواند نقشه ناوبری شما را هم ترسیم کند.
فرض کنید موضوع مقاله وبلاگی «خرید کفش» است. این یک موضوع کلی است و تا زمانی که عنوان مناسبی برای آن انتخاب نکنید به دل هزار جاده خاکی می زنید و مخاطب را کلافه می کنید.
برای پیدا کردن عنوانی که خواننده برای مطالعه آن دست و پایش را گم می کند، باید مشکلات مخاطبان صنعت خود را بدانید. همان چیزهایی که خواب را از چشمان‌شان ربوده است. از کجا آنها را پیدا کنید؟! با خواندن نظرات در وبلاگ یا شبکه های اجتماعی و حتی پرسیدن از خود آنها!
بیایید یک مثال ببینیم تا متوجه تفاوت عنوان عالی از خوب بشوید. شما روی کدام کلیک می کنید:

بیشتر بخوانید
9 ویژگی کلیدی محتوای پر بازدید در Google Discover

«چگونه یک زندگی شگفت انگیز بسازیم؟»
«چطور جسورانه رویاها را دنبال کنیم حتی زمانی که احساس ترس و ناامنی داریم؟»

مقدمه از تمام بخش های پست وبلاگی مهم تر است!

مقدمه بخشی از تولید محتوای متنی است که باید مخاطب را برای ادامه فریب دهد. بله؛ دقیقا مانند پیدا کردن یک عنوان جذاب، نوشتن یک مقدمه فریبنده هم سخت است!
اما با چند نکته ای که در این بخش برای شما می آوریم، می توانید مقدمه بهتری بنویسید.
یکی از اشتباهات مکرری که وبلاگ نویسان مرتکب آن می شوند، نوشتن مقدمه ای کلاسیک است. مثلا از یک آمار رسمی صحبت می کنند یا با جملات کلاسیک، یک مفهوم را توضیح می دهند. این نوع نوشتن برای مخاطب خسته کننده است.
مقدمه باید احساس همدلی را در مخاطب ایجاد کنید. در واقع باید کمی با کفش مخاطب راه بروید تا ببینید چطور باید دل او را به دست بیاورید. به عنوان مثال مقدمه را از دیدگاه آنها شروع کنید و نشان دهید که درد آنها را درک کرده اید. مثلا جملات زیر می تواند یک مقدمه خوب باشد:
«آیا احساسش می کنید؟! حسی که قلب‌تان را قلقلک می دهد! مطمئن نیستید چه چیزی است، اما ایده هایی دارید که احساس می کنید از شما فرار می کنند! البته که می دانید باید ایده ها را آزاد کرد؛ اما می ترسید. از این که با ترک شغل خودتان به سمت رویاهای همیشگی‌تان قدم بردارید، واهمه دارید. بیشتر از هر چیزی می ترسید که تمام این ایده ها اشتباه باشد. می خواهید بدانید چه کنید؟! هر آنچه برای سنجش ایده ها و مقابله با ترس های خود نیاز دارید در اینجا خواهید خواند.»
لازم نیست تمام مقدمه ها این گونه شروع شوند. رویکردهای دیگری هم وجود دارد. مثلا می توانید یک داستان برای شروع داشته باشید؛ احساسات خواننده را تحریک کنید و وارد شخصیت آنها شوید؛ جملات کوتاه بنویسید یا سوال بپرسید و روش های دیگری که از منشا خلاقیت شما سرچشمه می گیرند.

بیشتر بخوانید
فروشگاه های اینترنتی در گیرودار مشکلات پستی

با این حال فراموش نکنید که برای تولید محتوای متنی باید تا جای ممکن جملات و کلمات خود را با چاقو برش دهید! زمانی که کلمات را به شکل کارآمد به کار ببرید، قدرت کافی برای تاثیر گذاشتن دارند. پس سعی نکنید با توضیحات اضافه فقط صفحه خود را سیاه کنید!

مشاوره ای که نادیده گرفتن آن سخت است!

تا اینجا مخاطبان را وادار کردید روی عنوان شما کلیک کنند و مقدمه چند خطی شما را بخوانند. اکنون زمان آن رسیده که به وعده های خود عمل کنید! برای این که یک پست وبلاگی طرفدار بیشتری داشته باشد، چند نکته وجود دارد که آنها را با شما در میان می گذاریم.
بهتر است بعد از مقدمه و پیش از ورود به متن اصلی از لیست فهرست واری استفاده کنید تا مخاطب بتواند به سراغ بخش دلخواه خودش برود. قرار نیست تمام بخش های یک متن برای مخاطب جذاب باشد، پس به او حق انتخاب دهید. مخاطب با دیدن عناوین فرعی شما، انگیزه بیشتری برای مطالعه پیدا می کند.
یک پست وبلاگی مناسب، پستی است که با عناوین فرعی ساختار بندی شده باشد. بسیاری از مخاطبان برای مطالعه یک مقاله وبلاگی ابتدا آن را با اسکرول کردن، اسکن می کنند. پس تا جایی که می توانید از محتوای ساختار بندی شده استفاده کنید. یعنی:
• پاراگراف های کوتاه و مشخص
• فهرست واره ها و موارد موردی
• عناوین فرعی
• تصاویر

نکته دیگری که برای نوشتن بخش اصلی مقاله باید حواستان به آن باشد، دنبال کردن یک قالب مشخص است. مثلا می خواهید از یک بیماری صحبت کنید. تیترها می تواند درباره «چیستی»، «انواع این بیماری»، «علایم»، «روش های درمان» و موارد دیگر باشد که کامل کننده این سلسه مراتب است.

بیشتر بخوانید
هزینه های پنهان طراحی وب سایت

نکات طلایی برای تولید محتوای متنی جذاب

بیایید رو راست باشیم. در دنیای بزرگ وب فارسی که روزانه میلیون ها پست وبلاگی تولید می شود، برای دیده شدن باید منحصر به فرد باشید. پس در وهله اول بهتر است مقالاتی که می نویسید همخوانی بیشتری با شما داشته باشند. مثلا موضوعی که در رابطه با آن تجارب شخصی داشته باشید، بهترین موضوعی است که بتوانید با مخاطب بازی های کلامی کرده و با بیان خاطرات و تجربیات خود، او را همراه کنید.

اگر می خواهید یک مطلب حرفه ای تهیه کنید به آغاز، میانه و انتهای مطلب زیر هر عنوان خود نگاهی بیندازید. با این کار می توانید یک فرمول راهنما برای خود تهیه کنید تا متن‌تان کاملا منسجم باشد. از طرف دیگر بهتر است که پایان هر بخش با یک فراخوان تمام شود. فراخوان یا دعوت به اقدام می تواند مطالعه مقالات مشابه یا خرید چیزی باشد که برنامه ریزی شده است.

یک پایان انگیزشی و انفجاری!

خطوط پایان به اندازه مقدمه در تولید محتوای متنی اهمیت دارند. پس باید مقاله خود را با صدایی بلند به انتها برسانید! چرا که اینجا جایی است که می توانید نشان دهید به مخاطبان خود باور دارید.
پس به عنوان حسن ختام، به مخاطب خود انگیزه دهید و بگویید با دنبال کردن مشاوره و توصیه های شما به کجا می رسند. بخش نتیجه گیری مقاله جایی برای ارائه اطلاعات جدید نیست؛ بلکه بهترین جا برای پاداش دادن به مخاطب است. این کار را با یک جمله ماندگار و انگیزشی انجام دهید.

smartblogger.com

بیشتر بخوانید
استاد شدن در هنر استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام؛ راهنمای جامع برای ایجاد تاثیر ماندگار

مقاله مرتبط: بررسی نقاط قوت و ضعف وب سایت فارسروید

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت