وب سایت آپارات

وب سایت آپارات یک سیستم توزیع و اشتراک ویدیو در ایران است که به اعتقاد بسیاری از افراد می توان آن را یوتیوب ایران نامید! البته اگر نگاهی به رتبه بندی این وب سایت در ایران داشته باشیم، این عنوان آنچنان هم دور از انتظار نیست.
اگر آپارات را در رتبه بندی های الکسا رصد کنید متوجه می شوید که رتبه اول سایت های ایرانی را دارد. جالب است بدانید آپارات بعد از گوگل به طور کلی دومین وب سایت پر بازدید در میان ایرانیان است! (هر چند تحریم هایی که به ضرر یوتیوب بوده را نباید در این زمینه نادیده گرفت.)

اما وب سایتی که به چنین جایگاه فوق العاده ای از موفقیت در ایران رسیده، حتما رمز و رازی برای موفقیت خود دارد. در این بخش می خواهیم این وب سایت ایرانی را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم و نقاط قوت و ضعف آن را بشناسیم. پس همراه ما باشید.

اطلاعاتی کلی از وب سایت آپارات که در موفقیت آن بی تاثیر نبوده است!

زمانی که از وب سایت های موفق در هر کشوری صحبت می کنیم، شاید اعتماد مخاطب با طراحی مدل هوشمندانه کسب و کار، به زیرساخت های سئو محور وب سایت بچربد. این موضوع برای آپارات هم صادق است. هر چند که این وب سایت تمام موارد مربوط به سئو فنی از جمله متاتگ ها، لینک دهی، ساختار سئومحور برنامه نویسی و عناوین سئو را جدی گرفته است؛ اما چیزی به اندازه اعتماد مخاطب نتوانسته تا این حد باعث رشد آن شود.

بیشتر بخوانید
پورتال مجلس شورای اسلامی، بررسی وضعیت طراحی و عملکرد

در آپارات کاربران می توانند به شکل رایگان به تولید و توزیع رشته ویدیوهای خود مشغول شوند که این مدل کسب و کار، کاربران بسیاری را به وب سایت آپارات جذب کرده است. در حال حاضر می توان آپارات را تنها سرویس بی رقیب انتشار ویدیو در ایران دانست که برای بیش از 300 هزار کلمه کلیدی، جز اولین نتایج گوگل ظاهر می شود. با این حال از لحاظ تعداد مخاطب، این رسانه با وب سایت های دیگری از جمله دیجی کالا، خبرنگاران جوان و چند وب سایت دیگر در حال رقابت است.

بررسی فاکتورهای سئو در آپارات

در تحلیل وب سایت آپارات به کمک ابزارهای بررسی سئو متوجه می شوید که 60 درصد از ترافیک ورودی آپارات با جستجو در موتورهای جستجوگر به دست می آید. این مقدار بالا نشان از دایره واژگان و عبارات کلیدی غنی است که در این وب سایت به کار رفته است. هر چند کاربران این وب سایت هم برای دیده شدن بیشتر محتواهای ویدیویی خود با سئو کردن عناوین، غریبه نیستند که این موضوع برگ برنده ای برای آپارات محسوب می شود.
40 درصد باقی مانده ترافیک ورودی این وب سایت هم از روش هایی مثل جستجوی نام دامنه یا لینک دهی از وب سایت ها و شبکه های اجتماعی دیگر به دست می آید. جالب است بدانید این وب سایت نزدیک به 35 میلیون بازدیدکننده در ماه دارد که رقمی بیش از 330 میلیون بازدید را برای آپارات به همراه داشته است.

مقاله مرتبط: نقد و بررسی وب سایت موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی

اما یکی از مهم ترین عوامل موفقیت وب سایت آپارات را می توان بک لینک های دریافتی آن دانست. از آنجایی که کاربران به طور مستقیم ویدیوهای خود را در این بستر به اشتراک می گذارند، نباید از میزان بالای لینک دهی به این وب سایت تعجب کرد. در واقع بیش از 67 هزار دامنه به آپارات لینک داده اند و مجموعا بک لینک های دریافتی آپارات نزدیک به 50 میلیون است! این رقم در موفقیت و برندینگ آپارات تاثیر چشم گیری داشته و خواهد داشت.

بیشتر بخوانید
بررسی طراحی وب سایت جهاد کشاورزی

نگاهی به برنامه نویسی داخلی و سئو فنی آپارات

برای بررسی ساختار سئو محور یک وب سایت، بررسی page rank گوگل، ایده خوبی است. این معیار به طور کلی سئو فنی و ساختار برنامه نویسی وب سایت ها را بررسی می کند.
وب سایت آپارات توانسته از این معیار گوگل که از 10 محاسبه می شود، نمره 7 را از آن خود کند. این نمره فوق العاده در رتبه بندی کلی آپارات بی تاثیر نبوده است. اما بیایید ببینیم برای محاسبه این نمره، گوگل چه مواردی را در نظر می گیرد.
یکی از مهم ترین فاکتورها برای گرفتن نمره بالا از گوگل، ساختار برنامه نویسی شده وب سایت است که باید استانداردهای سئو در آن به درستی طراحی شده باشد. به عنوان مثال خطاهایی مثل خطای 404 که نشان از پیدا نشدن صفحه داخلی سایت است، می تواند روی نمره دهی این معیار تاثیر بگذارد.
آپارات خطاهای داخلی ناچیزی دارد و از این فاکتور با نمره قابل قبولی، پذیرفته شده است. از طرف دیگر بررسی ساختار محتوا هم از مهم ترین فاکتورهایی است که گوگل روی آن حساسیت ویژه ای دارد. اینکه محتوای بارگذاری شده در وب سایت ها ساختار تگ ها را به درستی رعایت کرده باشد و H1، H2 و سایر تگ ها به درستی در وب سایت به کار روند، به رتبه بندی بهتر سایت کمک می کند.

در وب سایت آپارات، عناوین ویدیوها با استفاده از تگ h2 قرار می گیرند و در صفحه اصلی آپارات خبری از تگ h1 نیست که این موضوع می تواند نقطه ای منفی از نظر سئو برای آپارات محسوب شود. (هرچند این نقطه منفی با نقاط مثبت دیگر پوشش داده شده است.)

بیشتر بخوانید
بررسی سایت دیوار و نقاط قوت و ضعف آن

بررسی سرعت بارگذاری آپارات و ظاهر آن

یکی از چالش های بزرگ برای وب سایت هایی که با محتوای ویدیویی سر و کار دارند، پایین آمدن سرعت بارگیری وب سایت به دلیل حجم نسبتا بالای ویدیوها است. اما در آپارات از این سرعت پایین خبری نیست.
زمانی که وب سایت آپارات را جستجو کرده و روی آن کلیک کنید، در کمتر از 4 ثانیه تمام محتواها در دسترس شما قرار می گیرد. صفحه اول این سایت از محتواهای ویدیویی مختلفی پر شده است؛ اما جالب است بدانید متخصصان سئو آپارات، حجم این صفحه را تنها حدود 3 مگابایت نگه داشته اند تا روی سرعت بارگیری آن تاثیر نگذارد. این حجم پایین با فشرده و یکپارچه کردن فایل های استایل و جاوا اسکریپت اتفاق افتاده است.
اما اگر نگاهی به ظاهر آپارات داشته باشیم، بدون هیچ حاشیه ای و در نهایت سادگی، با ورود به سایت به اصل مطلب یعنی منبع کاملی از ویدیوها می رسیم! این طراحی ساده با توجه به کاربری آپارات انجام شده است. اما اگر نگاهی به دسته بندی آن بیندازید، متوجه کامل و سئومحور بودن این دسته بندی می شوید. از طرف دیگر وب سایت آپارات به شکل ریسپانسیو طراحی شده و در هر نوع صفحه نمایشگری از موبایل و تبلت گرفته تا لپ تاپ ها، به بهترین شکل نمایش داده می شود.
تمامی این موارد باعث رتبه بندی فوق العاده این وب سایت ایرانی شده اند که نشان می دهد شما هم با رعایت اصول، می توانید به چنین جایگاهی که دور از انتظار نیست، دست پیدا کنید.

بیشتر بخوانید
وب سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، یک طراحی منسوخ

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت