وب سایت ایمالز با آدرس اینترنتی https://emalls.ir یکی از وب سایت های مرجع برای پیدا کردن کالاهای مختلف است. در این وب سایت که خودش را موتور جستجوگر کالا معرفی می کند، می توان هر نوع کالایی را پیدا و قیمت آن را در فروشگاه های اینترنتی مختلف مقایسه کرد. از این نظر ایمالز به کاربران کمک می کند تا بهترین قیمت بازار را پیدا کرده و از خرید خود رضایت داشته باشند.
اما برای این که ایمالز به این جایگاه از موفقیت خود برسد، مواردی را رعایت کرده است که در این بخش می خواهیم آنها را بررسی کنیم. آنالیز نقاط مثبت و منفی سئوی ایمالز می تواند به افرادی که می خواهند وب سایتی با خدمات مشابه راه اندازی کنند، کمک کند.
آنالیز وب سایت ایمالز به کمک ابزار الکسا
در بخش اولریال دامنه ایمالز را در الکسا وارد کردیم تا یک دید کلی از میزان موفقیت و محبوبیت این وب سایت به دست آوریم.
به طور کلی بر اساس سیستم رتبه بندی الکسا، ایمالز توانسته رتبه 760 جهانی و جایگاه 21 از میان وب سایت های ایرانی را از آن خود کند. 90 درصد بازدیدکنندگان این وب سایت با ip ایران وارد آن می شوند. 10 درصد باقی مانده هم به ایالات متحده، کانادا و سایر کشورها اختصاص دارد.
بر اساس میانگین، هر کاربر بعد از ورود به سایت ایمالز نزدیک به 5 صفحه از سایت را مرور می کند. میانگین مدت زمانی که هر کاربر در ایمالز صرف می کند 4 دقیقه است؛ اما نزدیک به 40 درصد کاربران فقط روی یکی از صفحات ایمالز باقی می مانند که این نرخ می تواند رتبه بندی سایت را پایین بیاورد.
جالب است بدانید 81 درصد بازدید کنندگانی که به وب سایت ایمالز می آیند از طریق جستجو وارد این سایت شده اند. در واقع آمارهای الکسا نشان می دهد 30 درصد کاربران قبل از ورود به ایمالز در گوگل به جستجو پرداخته اند.
این درصدها را هم می توان نقطه مثبت و هم نقطه منفی دانست. بیشتر کاربران از موتور جستجوگر داخلی ایمالز برای جستجوی اقلام خود استفاده نمی کنند و این موضوع می تواند روی رتبه بندی ایمالز تاثیر منفی بگذارد.
بررسی کلمات کلیدی به کار رفته و فرصت های ایمالز
به طور کلی نزدیک به 146 هزار کلمه کلیدی در وب سایت ایمالز بهینه شده است که با توجه به ادعای این سایت، یعنی موتور جستجوگر کالا بودن، کاملا طبیعی است. شاید ایمالز را بتوان از معدود وب سایت هایی دانست که در آن از شیر مرغ تا جون آدمیزاد پیدا می شود؛ اگر باور ندارید عبارت «شیر مرغ» را در این سایت جستجو کنید!
بیشترین کلمات کلیدی که کاربران را به این وب سایت راهی کرده اند، کلمات زیر هستند:
• دیجی کالا
• قیمت لپ تاپ دل
• ایمالز
• Emalls
• دی جی کالا
3 درصد ترافیک جستجو به کلمه «دیجی کالا» اختصاص دارد. این آمار نشان می دهد وب سایت ایمالز برای آگاهی از برند خود آن طور که باید و شاید، هزینه نکرده و استراتژی خاصی هم ندارد.
وب سایت های مشابه ایمالز را می توان ترب، دیجی کالا، دیوار و زومیت دانست که مخاطب هدف این وب سایت ها در بسیاری از شاخصه ها، مشترک هستند.
با این حال ایمالز نسبت به رقبای مشابه خود، بیشترین درصد ترافیک ورودی از طریق کانال های مختلف را به دست آورده که نزدیک به 80 درصد است. بعد از آن ترب با 71 درصد قرار می گیرد. رقابت جدی ایمالز با ترب و دیجی کالاست که بیشترین همپوشانی مخاطب را با یکدیگر دارند.
وب سایت ایمالز چه نقاط ضعفی دارد؟
ایمالز از جمله وب سایت هایی است که در سئوی آن نکات منفی، کم دیده نمی شود. این وب سایت از تگ تاثیرگذار h1 در صفحه اصلی خود استفاده نکرده است. علاوه بر این در صفحه اصلی خبری از تگ h2 هم نیست. عدم استفاده از تگ های عنوان می تواند آنالیز داده های موجود در صفحه را برای موتورهای جستجوگر سخت تر کرده و درنتیجه روی رتبه بندی وب سایت تاثیر منفی بگذارد.
نقطه ضعف دیگر این وب سایت عدم طراحی اختصاصی و کاربرپسند صفحه ریدایرکت 404 است. همان طور که می دانید این صفحه به شکل تکنیکال در تمام سایت ها وجود دارد و زمانی که کاربر آدرسی را به اشتباه وارد کند، نشان داده می شود. یک صفحه 404 اصولی، صفحه ای است که کاربر را برای پیدا کردن نیازش راهنمایی کند؛ اما در وب سایت ایمالز این ویژگی نادیده گرفته شده است.
از طرف دیگر urlهایی که در ایمالز به کار رفته اند نیز بهینه نیستند. این وب سایت از کاراکتر ~ در آدرس های خود استفاده می کند که بی معنی است و می تواند روی سرعت ایندکس، تاثیر منفی بگذارد.
در صفحه ابتدایی این وب سایت تصاویر بسیاری استفاده شده است که متاسفانه بهینه نشده اند. این تصاویر علاوه بر این که روی سرعت بارگیری صفحه تاثیر منفی دارند، با نداشتن ویژگی alt نمی توانند در شناسایی توسط موتورهای جستجوگر هم مفید واقع شوند.
نقاط مثبت ایمالز که باعث موفقیت آن شده است
حالا که نقطه ضعف های وب سایت ایمالز را شناختید، بد نیست نگاهی به نکات مثبت آن بیندازیم.
استفاده از متاتگ ها
ایمالز به درستی از متا تگ های Description و Keywords استفاده کرده است که باعث بهینه شدن سایت می شود. این متا تگ ها با داشتن 147 کاراکتر، تمام کلمات کلیدی مهم را در خود جای داده اند که برای شناسایی توسط موتورهای جستجوگر، عالی عمل می کند.
طراحی ریسپانسیو و موبایل پسند
طراحی وب سایت ایمالز به شکل ریسپانسیو انجام شده است تا کاربران از هر دستگاهی که دارند بتوانند این وب سایت را بدون مشکل، بارگیری کنند. علاوه بر این ایمالز برای کاربران اندرویدی خود نیز یک اپلیکیشن اختصاصی طراحی کرده است.
یکی از پارامترهای جدید و مورد توجه گوگل، طراحی موبایل پسند یا mobile-Friendly است. ایمالز از این ویژگی در طراحی سایت خود استفاده کرده که باعث می شود رتبه بندی آن ارتقا پیدا کند.
پروتکل امنیتی https
از ویژگی های مثبت دیگری که در ایمالز دیده می شود باید به استفاده از پروتکل امنیتی https اشاره کرد. این پروتکل باعث برقراری ارتباط امن بین کاربر و سرور می شود. در نتیجه می تواند در جلب اعتماد کاربران مفید باشد.
تجربه و رابط کاربری
طراحی صفحه اصلی ایمالز با توجه به مخاطب هدف او انجام شده است. هر چند وجود بنرهای تبلیغاتی بزرگ و بسیار در صفحه اول، می تواند باعث تجربه کاربری بد شود. در واقع از آنجایی که بیشتر ترافیک ورودی وارد صفحه مشخصی از سایت می شوند، وب سایت ایمالز تمرکز خود را روی طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری صفحات محصولات خود گذاشته است.
مطلبتون عالی بود ممنونم
سایت خیلی خوبی دارید موفق باشید